3 съвета за вашия първи

Тенденцията към полет с малко бебе може да бъде много трудна задача, а перспективата да летите със самолет едно още по-трудно нещо. Въпреки това, ако не съществува начин да пропуснете едно важно пътуване, тук са три важни съвета, които ще направят вашия полет толкова лесен, колкото не сте си представяли.

  • Свържете се с авиокомпанията за информация от първа необходимост

Не оставяйте нещата за последния момент. Може да се окаже твърде късно ако изчакате да достигнете офиса на авиокомпанията. Повечето авиокомпании изискват да се представи удостоверение за раждане на бебе и документ от лекар, преди да се разрежи новороденото да пътува на борда. Освен това, ако бебето все още се кърми, ще трябва да се изясни дали вашата авиокомпания позволява хранене по време на полет или не. Наред с тези неща, трябва да сте информирани за изискванията за сядане и дали можете да донесете столче за кола.

  • Купете компактна количка

Детската количка е задължителна, ако ще се разхождате на летището или бързате до вашия полет. Тъй като ще се наложи количката да бъде прибрана по време на полета, ще ви е нужен придружител, които да се занимава със сгъването й, докато вие носите бебето.

Дори ако бебето ви предпочита да бъде носено на ръцете, количката, ще бъде от полза за поставяне на чанта, пелена и други бебешки неща, които вървят заедно.

  • Резервирайте евтини самолетни билети за полет по отрано

Така ще имате време за сън с вашето бебе. Дали това е един дълъг полет или кратко разстояние, ще бъда от полза за вас и останалите пътници, ако бебето ви спи. Може да се наложи да направите резервация на много ранен полет, но така ще си спестите поредица малки неудобства в бъдеще.