3 неща в дома, от които трябва да изхвърлите още сега

Задавали ли сте си някога въпроса, защо в добре развитите страни, хората изхвърлят периодично стари хладилници, перални, сушилни, миялни, печки и пр. Навряно, знаете и за подмяната на по-стари модели автомобили.

И докато много от вас сега ще си помислят, че не можем да се сравняваме с тези страни, нито по стандарт, нито начин на живот, то нека разгледаме 3 неща, които всички имаме в домовете и от които трябва да се отървем сега, защото вредят на здравето ни. Научете и за фирма с хамали, която изнася всичко излишно от дома:

Как вреди телефонът – употребата на най-новите мобилни технологии през последните 10-15 години значително покачи рискът от тумор на мозъка. Според изследванията, раковите образования засягат слуховия нерв откъм страната, на която държим мобилния телефон;

За да се предпазим от опасността на джиесемите, разговорите не трябва да продължават повече от 3 минути, а телефонът не бива да е опрян директно в ухото. За намаляване на вредния ефект от мобилно устройство може да се ползва hands-free слушалки, а апаратът мобилно устройство трябва да се носи далеч от тялото и съвсем не по джобове.

Как вреди компютърът – според други изследвания дългото стоене пред компютър без необходимите защити може да доведе до множество заболявания.

Така 60% са със засегнато зрение; други 60% може да страдат от сърдечни заболявания, а и в двата случая останалите 40% имат болест на стомашно-чревния тракт.

За да се предпазим – корпусът на системния блок в компютъра трябва да е добре покрит, за да не излъчва вредни ел. магнитни полета. Вижте за изхвърляне на електроуреди.

Освен това мониторът и системния блок не трябва да са в пряка близост с човек.

Важно е също така компютърът да бъде изключван от време на време, а не да работи непрестанно. При мониторите се използва режим sleep, а когато той е под ъгъл, стените поглъщат вредното излъчване.

Как вреди микровълнова печка – в края на миналия век са правени проучвания, които показват, че отделените вълните действат на живи организми. Те удрят нервната система и могат да доведат до безсъние, умора и депресивни състояния.

За да се предпазим трябва да ползваме само доказани марки микровълнови фурни; При повреда трябва да се търси специалист за ремонта. И най-вече не бива да се готви само, чрез микровълнова. Ето и контакт с фирма по почистване.

Важно: Хора с поставен пейсмейкър не трябва да ползват микровълнова и мобилен телефон. Устройствата силно се повлияват от тях.