Черно-бяла баня: грандиозна игра на контрасти

Черно-бяла баня: грандиозна игра на контрасти

Контрастното съчетание на черно-бели цветове се счита за класическо. Тази комбинация ще изглежда най-добре в банята. Белият цвят е отличен партньор за черното, тъй като компенсира основния му недостатък – абсорбцията на светлина.

Банята в черно-бели цветове никога няма да излезе от мода, винаги ще служи като модел на елегантност и стил. В допълнение, по един или друг начин с елементите на черно-бели цветове, можете да „играете“ с пропорциите на банята, визуално променяйки размера й, в съответствие с вашите желания.

Факт е, че бялото, като никой друг цвят, може да направи една стая да изглежда по-голяма, отколкото всъщност е. Затова за по-малките бани е по-добре да смените цветовия баланс в полза на бялото.

Черните вертикални ивици „издължават“ стените

Черните вертикални ивици по белите стени ще ви помогнат да направите визуално тавана по-висок, а хоризонталните ивици – визуално да уголемят стените, за да направят банята малко по-просторна.

Банята ще изглежда интересна с комбинация от цветове върху стените. Често собствениците на съвременни жилища правят едната стена бяла и другите три черни или обратното.

Хоризонталните черни ивици в банята уголемяват пространството

Процесът по комбиниране на черни и бели плочки на пода трябва да бъде извършен с повишено внимание. По този начин, черната облицовка от плочки около периметъра, визуално намаляване на стаята, а с шахмат подреждането, напротив, не само ще изглежда красива, но и ще добави няколко квадратни сантиметра.

Сиво-черна баня

Казват, че черното в чиста форма не може да бъде намерено в природата. Най-често това, което приемаме за черно, се оказва тъмно сиво. Ето защо тези два цвята вървят толкова добре заедно. Както комбинацията от черно и бяло, комбинацията от черно и сиво се счита за класика.

Ахроматична сиво-черна баня се нуждае от специално осветление, особено ако е решена в тъмно сиво. Светлината в този случай трябва да бъде възможно най-много. В такава „тъмна“ баня ще се впишат добре акценти от други цветове, най-малкото бяло. Това определено няма да бъде излишно, тъй като върви добре с двата цвята. Светлите елементи в този интериор също са добре дошли.

Източник: Магазин за обзавеждане на баня keramo-bg.com