поддръжка на мебелите

Характеристики в използването на шкафове за мебели

Спазването на правилата за работа с домакинските шкафовете, както и мебели за кухнята, ще ви позволи значително да удължите експлоатационния им живот. Ето защо, следвайки няколко прости практически съвета, може да поддържате всички мебелни елементи по най-добрия възможен начин.

Понятието „мебели шкафове“ включва шкафове, коридори, стелажи, както и кухни. Важно е всяка мебел да се използва в съответствие с нейното функционално предназначение.

В повечето апартаменти планирането на място за всички неща е от съществено значение. Всички тежки предмети се поставят в шкафове и дивани. В резултат на това получавате непълно затворени врати на шкафове, кухини и деформация на подовото покритие и други подобни повреди.

Тогава неизбежно се стига до нуждата от извозване на стари мебели в София област.

За да се постигне равномерно разпределение на теглото върху цялата налична площ за ненужни неща, е необходимо да се балансират плъзгащите се части (подвижни рафтове, чекмеджета, рафтове на точкови опори).

Подредете нещата по следния принцип:

най-тежките да са по-близо до опорите;

по-леките – по-близо до центъра;

високи конструктивни елементи на мебелите за шкафове, като многостепенни шкафове, рафтове с две секции под тавана – препоръчително е да се натоварят в по-голяма степен в долната част. Това ще гарантира стабилността на всички съставни елементи.

Не забравяйте, че при работа с мебели за шкафове има ограничения за теглото за статично вертикално натоварване:

на дъното на кутиите не може да се слагат повече от 5 кг;

на рафтове (шкафове, стелажи) – не повече от 10 кг;

на стъклени рафтове – не повече от 5 кг;

на повърхността на маси – не повече от 20 кг;

върху врати на шкафове с вертикална ос на въртене, натоварването изобщо не е позволено.

Опитайте се внимателно да обработвате повърхността на плотовете на кухненските маси. Не ги следвайте и не удряйте с остри или тежки предмети, за да избегнете образуването на пукнатини.

Поставете елементите на кухненските мебели, така че да не стоят близо до газови или електрически печки. Излагането на повишена температура може да деформира материала на продукта.

Трябва също да припомните, че периодичното почистване с леки химикали ще ви помогне да избегнете потъмняване и избледняване на повърхността на шкафовете.