Умни домашни уреди

Умни домашни уреди от hali.bg, които ще са ви полезни в ежедневието

За да оборудвате умен дом, изобщо не е необходимо да правите ремонти и да инсталирате куп сензори. Предлагаме да започнем с устройства, които могат да бързо да се настройват и използват без допълнително оборудване. Такива са интелигентни контакти, лампи и ключалки.

По право, това е самият „умен дом“ не като корпус, пълен със сензори и джаджи, а като удобна система, която спасява собственика си от рутината. За едно десетилетие страст към джаджите, пресякохме стотици устройства и сме готови да споделим една малка част умни домашни уреди за бита, които да влязат във всеки дом.

Смятаме, че и на вас ще ви полезно. Вижте сами:

Умни домашни уреди

Умните домашни уреди, също могат да бъдат приписани към категорията полезни джаджи. Тях може да намерите и на сайта на онлайн магазина hali.bg. Такива са лесно управлявани от смартфон и опростяващи домашния живот. Включително хладилници, чайници, перални и дори фурни. Функционалността на тези устройства ви позволява да намалите времето за готвене, измиване и проверка наличността на необходимите продукти.

Интелигентният хладилник ще осигури не само съхранение, но и управление на котлона, IP камерата и интелигентния чайник. Такава функционалност има в много от съвременните марки и модели. Сред тях може да откриете и модел, който знае как да включва и изключва светлината, да служи като високоговорител по време на телефонен разговор, независимо да регулира температурата за съхранение на определени продукти.

Интелигентен чайник, например ще може да контролира температурата на течността или да започне да загрява водата, докато се прибирате вкъщи или сте в друга стая.

Интелигентните фурни пък ви позволяват да намалите времето за готвене с 50-70%, да размразите храната и да приготвите няколко ястия едновременно.

Интелигентна пералня информира за края на прането не само със звуков сигнал, но и с известие чрез мобилно приложение.

Интелигентните прахосмукачки почистват помещенията сами, връщат се към базата за зареждане и започват да почистват от същото място, където са спрели последния път.

Как да изградим интелигентен дом?

Ако искате да започнете да оборудвате интелигентен дом, изобщо не е необходимо да купувате всички изброени джаджи наведнъж. Съветваме ви да започнете с малко: например, инсталирайте няколко контролируеми контакта и лампи, купете интелигентен чайник и сензори за прозорци и врати. И едва тогава, когато оцените предимствата на тези малки, но интелигентни устройства, преминете към настройването на цялостна система за интелигентен дом. Между другото, на пазара има готови комплекти джаджи за Smart Home – говорихме за тези, които може да си закупите и в онлайн магазина hali.bg за стоки с нарушена опаковка, върнати в 14-дневния срок или просто не са били потърсени от купувачите си и са като нови.

В заключение:

Сами виждате, че умен дом е набор от устройства, които автоматизират повечето от обичайните ежедневни дейности. С тяхна помощ може да управлявате домакински уреди и да включвате светлината, да отваряте вратите, да готвите храна, да проверявате, какви продукти има в хладилника. Благодарение на системата за интелигентен дом не е нужно да се притеснявате за забравени електрически уреди и непознати, които влизат в апартамента. В същото време използването на интелигентна технология не изисква големи промени в дизайна на къщата – тя се включва в обикновени контакти или работи на батерии и се управлява от дистанционни, бутони на корпуса и безжично.