дървеници

Търсите най-ефективния начин за борба с дървениците

Дървениците създават на хората много неприятности и борбата с тях може да се окаже цяло изпитание. Тази статия има за цел, да ви покаже как да направите този процес бързо и ефективно.

Домашните буболечки се хранят с кръвта на топлокръвни животни и хора. Те се опитват да се установят близо до тях, затова най-често местообитанията им са леглата и местата за покой. За съжаление няма гаранция, че тези неприятни съседи няма да се появят във вашия дом. Само няколко индивида могат за кратко време ще увеличат броя си стотици пъти. Важно е, обаче да знаете как да се отървете от дървеници в апартамент, да ги унищожите бързо и най-вече трайно.

Признаци за присъствие на насекоми

Ако на тялото ви сутрин е покрито с вериги от ухапвания, които приличат на червени точки. Ако тези петна сърбят, може да се предположи, че неканените гости са влезли в къщата ви. Кръвопийците се активират само през нощта и пълзят от скривалищата си, за да ловуват. Изключително трудно е да ги забележите. Когато броят на паразитите се увеличи многократно, остават забележими следи от жизнената си дейност: екскременти, парчета хитинова покривка и т.н.

На първо място, важно е да откриете къде се крият. Най-често това са:

мебели, тапицирани или шкафове;

предмети, висящи по стените: пана, килими, картини и др .;

Уреди;

первази;

книги;

рядко използвани предмети или облекло;

вентилацията или шахтите към нея;

контакти.

Наред с това паразитите могат да оборудват гнездата под ленти за тапети, под килим или пътеки. И на всякакви други уединени места.

Появява се постоянна миризма, напомняща на аромата на коняк или бадеми. За някои наподобява миризмата на кисели плодове. Всичко това показва, че е време да унищожите натрапниците.

Откъде идват дървениците в апартамента

Противно на общоприетото схващане, тези насекоми не започват от „мръсотия“. Те влизат в къщата по различни начини и когато се появят, бързо се размножават. Нека изброим основните начини за появата им.

Пренасяне с вещи, дрехи и др. Това се случва, когато пристигнат гости, които са замърсили домовете, или членове на семейството, които са се върнали от пътуване, където са живели в хотели. Има много опции. Паразитите могат да влязат в куфар или чанта, да се скрият в гънките на дрехите.

Преместване от съседния апартамент, особено ако са се опитали да се отърват от кръвопийците там. Те могат да преминат през панелите на прозорците, въздуховодите или плочи.

Прехвърляне към домакински уреди или мебели: както стари, така и нови. Насекомите пълзят във всяко уединено място, влизат в нов дом и се размножават бързо.

Транспорт с домашните любимци. Това е рядко, но се случва, когато паразитите се заселят за известно време в кожата на куче или котка.

Понякога неприятен квартал и след преместването в нов апартамент. За това, дори и най-задълбочената проверка, преди покупката е малко вероятно да помогне за идентифицирането на проблема.

Причината за настаняването им е още дългото отсъствие

Причина за появата им може да е факта, ако къщата е празна дълго време. Тогава кръвопийците изпадат в състояние, подобно на летаргия. Този период може да продължи до шест месеца или дори една година. След появата на хората паразитите излизат от хибернация.

За тези и много други случаи, ако имате съмнения или сте на 100% уверени, че в дома ви са се настанили дървеници, хубаво е да помислите за професионално пръскане за дървеници. Такова може да осигури ПРЕВЕНТА.BG.