Транспорт на хладилник

Транспорт на хладилник

Транспортирането на хладилника е доста неприятно. Това се дължи на факта, че всяко хладилно оборудване има сложно устройство. За да се избегнат неприятни последствия, за безопасното транспортиране на хладилника е необходимо да се знаят някои конструктивни особености и стриктно да се спазват правилата за транспортиране на такова оборудване.

И така, ако на вас сега предстои ремонт, сезонно почистване с почистване на мазата и тавани или ако искате да обновите жилището с ново оборудване не пропускайте да проверите за наличните услуги.

При транспортиране на хладилника е необходимо да се вземе предвид, че детонацията и разклащането на хладилника по време на работа, товарене и разтоварване и транспортирането могат да навредят на възлите на такова оборудване.

Основните проблеми, които възникват, когато не се спазват правилата за транспортиране на хладилно оборудване са:

– маслото изтича от системата през буталото на компресора;

– нарушава се геометрията на скрепителните елементи на компресора и, като следствие, се появят пукнатини в медните тръби, а това води до изтичане на хладилен агент;

– нарушаване се и херметичността в кондензаторната система и др.;

Както се оказва, човек не може да се справи без знания и практически умения по този въпрос. Често в подобни ситуации се явяват услугите на Хамал.Бг;

Като се имат предвид всички трудности, тази работа може да се даде само на професионалисти. Опитните служители на компания като Хамал.Бг, вземат предвид всички детайли на транспортирането на хладилно оборудване. Те ще извършат набор от необходими действия за постигане на отличен резултат.

Подготвителна работа за транспортиране на хладилника

Как да приготвите хладилника за транспортиране:

– Изключете хладилника от мрежата, внимателно навийте захранващия кабел и го закрепете.

– Освободете вътрешните камери на хладилника от продуктите.

– Размразете камерите на хладилника.

– Отстранете всички рафтове, тави, кутии и други сменяеми елементи от хладилника и ги опаковайте.

– Измийте вътрешните и външните повърхности с вода.

– закрепете компресора с транспортни болтове – затворете вратите на хладилника, фиксирайте ги с скоч, който не оставя следи на повърхността. Може също да използвате въже и меки основи.

– Опаковайте хладилника с наличните материали: филм с мехурчета с въздух, стреч фолио, мека материя, в комбинация със залепваща лента, за да осигурите защита от надраскване на тялото на хладилника. И за да се предпази тялото от вдлъбнатини на равнините и ъглите на хладилника, желателно е да се използват ъгли или полистиролни субстрати и да се опаковат с лист като гофриран картон.

Транспортът на хладилника, трябва да става вертикално.

Транспортиране на хладилника без последствия, мит или реалност?

Ако по някаква причина сте решили да транспортирате хладилника в хоризонтално положение, то добре е да знаете, че това е възможно, особено ако той е стар и за изхвърляне.

За да постигнете най-добър резултат, трябва не само да спазвате правилата за подготовка на хладилника за транспортиране, но също така да се уверите, че хладилникът не е подложен на силно разклащане и продължителна вибрация. Това се постига чрез подготовка на мястото на монтажа и предварителното полагане на дебел картон, пяна или избавителя вариант одеялото. Необходимо е да поставите хладилника настрани, така че изпъкналите дръжки на вратите да са отгоре, а самите врати да са във фиксирано състояние.

Силно не се препоръчва поставянето на задната страна надолу, тъй като рискът от повреда на кондензатора ще се увеличи значително.

Много е важно устройството да се фиксира в микробуса на автомобила със специални колани, за да се избегне преобръщане по време на транспортиране.

След приключване на транспортирането се препоръчва хладилникът да се постави в изправено положение и да не се включва за първите 2-3 часа, което дава възможност за правилно позициониране на всички работни течности.

Независимо от това какъв начин на транспортиране на хладилно оборудване сте избрали за себе си, ние бързаме да ви уверим, че Хамал.Бг ще транспортира хладилника по най-добрия възможен начин бързо, ефективно евтино.

В това може и сами да се уверите, като се обадите директно на фирмата.