Топ 7 мита за дървените подове

Дървените подове са една дългосрочна инвестиция и ако сега ви се налага да обновявате дома с нови подови настилки, навярно ще се поинтересувате в детайли за топ предимствата и недостатъците на паркет.

Ето, защо се спряхме на топ 7 мита, с които са свързвани дървените подове.

  1. Дървени подове са скъпи

Дървени подове струват повече от други възможности за подови настилки, но в дългосрочен план, дървени подови настилки притежават най-рентабилните опциите за подови настилки на разположение.

Когато са инсталирани и поддържани правилно, дървени подове могат да служат в продължение на стотици години. И други възможности за подови настилки вероятно имат експлоатационен живот на 10-20 години, което означава, че те ще трябва да бъдат заменени от 5-10 пъти по-често, колкото дървен паркет за хола.

  1. Дървени подове са трудни за поддържка.

Профилактиката на дървени подови настилки е наистина много лесна. Просто почистване от прах с прахосмукачка и забърсване с моп ще отстрани замърсяванията и песъчинките между дъските.

  1. Дървени подове се надраскат лесно.

Всички възможности за подови настилки ще подлежат на следи от износване с течение на времето, но дървени подови настилки са единственият вариант, който може да се поправят от това износване, за да изглежда като нов отново.

  1. Закупуване на дървени подове изчерпва гори.

Дървен под е най-екологичният вариант настилка на разположение. В допълнение към това, дървеният паркет може да продължи да се ползва стотици години, за целта използва по-малко суровини, енергия и природни ресурси. Такива предлагат актуални модни решения.

  1. Инвестицията в дървени подови настилки няма смисъл, ако имате намерение да се движите много.

Дървени подове могат да добавят значителна стойност към дома, потенциално повишаване на продажбите в цена.

  1. Дървени подове не осигуряват топлина.

Дървени подове действително могат да допринесат топлината на една стая, както естетически така и от гледна точка на изолационен капацитет.

  1. Дървени подове са склонни на повече замърсявания и прах от другите опции за подови настилки.

Голямо предимство на дървени подови настилки е, че не таят прах, плесен и животински пърхот. Така те подобряват качеството на въздуха в затворени помещения, като предимство за страдащите от алергии.