Топ 5 съвета за изграждане на печеливши сайтове

Все повече и повече малки фирми осъзнават, че наличието на уеб сайт вече не е опция. Това е една необходимост. Потребители, предприятия и купувачи всички използват мрежата, за да купуват продукти и услуги директно и да изследва тези покупки. Всички в крайна сметка правят онлайн нещата по-традиционни средства.

Наличието на уеб сайт не е задължително да върви ръка за ръка. В действителност, някои уеб сайтове са толкова зле проектирани и конструирани, че карат клиенти да стоят далеч, вместо да получават допълнителни ползи. Можете да намалите този проблем, като следвате тези основни принципи за дизайн и навигация на уеб сайт и заложите на една, действително много добра seo оптимизация.

  1. Не крийте това, което продавате

В много случаи „съдържание“ е информация за продукта, който искат клиентите да купят. Ако посетителите не могат да намерят своя формуляр за поръчка или ще се откажат, или ще отидат в друг онлайн магазина на конкурент.

  1. Уверете се, че сайта ви изглежда професионално

Докато все още има доста грозни уеб сайтове, които са сравнително успешни, клиентите в голямата си част очакват един уеб сайт на компания да бъде толкова чист и професионално изглеждащ  с достатъчно маркетингови материали. Всичко по-малко, наред с професионалната фасада за вашия онлайн магазин, ще направи вашия бизнес да изглежда малък и ненадежден.

  1. Направете сайта си лесен за навигация

Бизнесът и потребителите днес имат малко време за губене. Ако не могат да намерят това, което искат бързо на сайта ви ще продължат напред. За да им помогнете да намерят пътя си добавете навигационна лента или лентата за управление на началната си страница. Включване функцията за търсене в уеб сайта.

  1. Насърчаване на сърфирането и импулс да се купува

Магазини за търговия на дребно дават възможност да бъдат закупени повече стоки с едно посещение. Научете как това да стане със seo оптимизация на магазин. Така, както супермаркети разполагат дребни стоки като бонбони, десертчета, списания и пр. в близост до касата, така и вашият магазини за дрехи може да предлага чорапи, бижута или парфюми в допълнение.

Можете да използвате подобни тактики на вашия уеб сайт, за да увеличите продажбите на продукта. Например, ако имате една статия за това как да изберете цифрови фотоапарати, създаде една малка реклама за цифрови фотоапарати. Ако продавате книги, пише кратки рецензии на книги и да поставите връзка във всеки преглед към книга за място на сайта, където читателят могат да си купят книгата.

Друга тактика са течащите рекламни банери за вашите собствени продукти поставени на страниците на вашия уеб сайт. Тези реклами ще работят като реклами на любимия супермаркет.

  1. Предложете добавка за повече продажби

Един от най-лесните начини да увеличите продажбите е да споделите с клиенти, които са на път да направят покупка за продукти, свързани с тях. Ако Вашата пазарска количка позволява, да включва една или две връзки към сродни продукти направете го лесно за клиентите.