Топ начини за организиране на дреболии

Килери, гаражи и складови клетки могат да ви помогнат да създадете организирано жизнено пространство, запазвайки рядко използвани елементи, държейки ги извън погледа, когато нямате нужда т тях. Разбира се много по-лесно е да се отървете от старото с почистване на мазета и тавани или да скътате за още някои и друг месец, докато решите какво да правите с тях. Ето и някои добри идеи за организиране на дреболиите:

Съберете и поставете всички излишни вещи и предмети в етикетирани пластмасови кошчета. Това е не само практично, но и добре оформен начин да изнесете старите елементи. Когато се справяне с дреболии, използвайте няколко различни стратегии на организацията в зависимост от типа почистване.

Опаковане на подаръци: едва ли сте мислили по въпроса да се ровите в стара хартия и опаковъчни кутии за подаръци, когато трябва да приключите с опаковането на такива преди Коледа.

Има много решения на този проблем – съхранение, един от които е поддържане на минимални количества излишни боклуци.

Друга идея е да се използва система за съхранение в килер, който позволява да видите това, което имате с един поглед. Ако пространството е по-ограничено, някои по-малки предмети могат да се приберат по кашони, които да се поставят по рафтове.

Спортни стоки: Спортни дрехи и не са само инструменти могат да бъдат полезни за организиране на някои спортни стоки. В стар гардероб може да направите закачалка с табло от куки, където да се предлагат различни форми и размери на система за съхранение. Всичко това може да е достатъчно, за да помести старото ви оборудване.

Декорации: Можете да използват някои от тях (например коледна украса, великденска украса) само веднъж всяка година, но искате те да бъдат организирани така че, да можете да намерите подходящите видове декорации, когато имате нужда от тях. Плюс това, защото толкова много предмети са крехки, имате нужда от система, която ги предпазва от увреждане. Старите картонени кутии за яйца са идеални за съхранение на малки, нежни коледни орнаменти. И ако имате изкуствена коледна елха, можете да везете чанта за съхранение на коледното дърво.

Ако украсите дома си за различни празници в различен цвят (например Деня на влюбените в червено, оранжево за Хелоуин), така може и всеки контейнер за съхранение да бъде в конкретния цвят.

Чекмеджета: Всяка къща има поне рафт, шкаф или чекмедже къде държите тези дреболии, които не живеят някъде другаде. Вместо да се ровите в едно цяло чекмедже, създайте чекмеджетата или подразделения, за да се прекъсне пространство на по-малки секции, така че можете да организирате елементи от категории. Различни видове канцеларски материали могат да отидат в една област, химикалки в друга, батерии в трета и т.н.. Разбира се, ако намерите нещо, което наистина е нежелано и трябва да принадлежи на кошчето за боклук, не в едно чекмедже, то помислете за фирма за извозване на боклуци.

Всяко домакинство има свои собствени видове дреболии, които заемат дадени складови площи. Номерът с някоя от тях е да се създадете пространство, където може да групирате подобните артикули заедно като същевременно се развива по начин, за да се отделят елементи, така че можете да ги намерите.