Тенденции за очила: модни диоптрични рамки за жени и мъже 2020

диоптрични рамки за жени

Всяка година дизайнерите актуализират колекциите си с очила. В крайна сметка очилата са не само средство за корекция на зрението, но и аксесоар, който трябва хармонично да се впише във вашия образ. За последното помагат, както моделите очила, така и самите диоптрични рамки за мъже и жени.

Разбира се, лещите трябва да отговарят на посоченото в рецептата на офталмолог. Щом, обаче става въпрос за избор на рамки, имате значително повече свобода.

Какво сочат тенденциите за очилата и избор на диоптрични рамки, през 2020 г.

Много видове рамки, създадени преди няколко десетилетия, продължават да са все така популярни. В същото време има модни тенденции, които се появяват сравнително наскоро. Широката гама е гаранция, че ще намерите опция, подходяща за себе си.

Очила за зрение: модни диоптрични рамки за жени и мъже, през 2020 година

  • Котешко око

Един от най-популярните модели, създаден за нежния пол, е „котешкото око“. Характерна особеност на този модел са заострените външни горни ъгли, леко удължени към слепоочията. Изглежда, че такива рамки никога няма да излязат от мода. И днес не губят своята актуалност.

Рамката за котешко око ще ви помогне да създадете закачлив и игрив вид.

Големите кръгли и квадратни големи рамки ще се харесат на тези, които харесват ретро вдъхновенията. Такива очила са подходящи не само за ценителите.

Тези стилни рамки създават усещане за умишлен инфантилизъм и лекомислие. Също така, големият размер може визуално да се подмлади. Такива модели, скриват около две трети от лицето и поради това са много подходящи за създаване на мистериозни и драматични образи.

  • Кръгли диоптрични рамки за жени и мъже

Ако харесвате кръгли рамки, но моделите с големи размери изглеждат твърде шокиращи, може да обърнете внимание на вариациите на класическите тишеиди. Те дойдоха на мода благодарение на Джон Ленън, носеха ги Ози Осбърн, предпочитани са от Хари Потър. Въпреки, че всички споменати са мъже, такива модели изглеждат страхотно и върху женските лица.

Горната част на такива модели, следва линията на веждите и я подчертава. Тънката метална джанта поддържа лещата отдолу. Често в такива очила металът се комбинира с пластмаса. Така се характеризира един голям дял на мъжки диоптрични рамки за мъже с лека горна част. Той приляга по-фино и елегантно.

Материал за изработка на диоптрични рамки за жени и за мъже

Дизайнерите предлагат много рамки, изработени от прозрачна или полупрозрачна пластмаса. Тя може да е или напълно безцветна или цветна. Очилата с такива рамки изглеждат не просто леки, но напълно безтегловни. Те са подходящи в почти всяка ситуация. Дискретните безцветни модели са добра опция за офиса и за ежедневното облекло, а по-ярките за разходка и вечери навън.

Съвременните пластмасови рамки изглеждат ярки и привличат вниманието. Тенденцията са, както за цветни модели, така и за модели с шарки. Такава рамка е чудесен избор за тези, които искат да привлекат вниманието.

Модните марки предлагат богат избор от ярки пластмасови модели

Мъжки диоптрични рамки, през 2020 г

Не мислете, че формата на рамката вълнува само жените. Мъже, също използват очила, не само, за да коригират зрението, но и визуално да маскират всеки дефект.

  • „Авиатори“

Тези форми за рамки на очила, сякаш никога няма да излязат от мода. Жените също ги носят, но сред представителите на силния пол „авиаторите“ са изключително популярни.

Рамките за диоптрични очила с масивна горна част и тънка, грациозна долна част, също се харесват от мъжете. Те са подходящи, както за млади хора, така и за по-възрастни мъже. Те правят възможно създаването на изображението, което най-много ви харесва: както ярък, модерен, така и по-сдържан, съответстващ на класическия стил.

  • Ъглови форми

Една от актуалните тенденции са рамките с ъглова форма. В зависимост от конкретния модел, могат да отговарят, както на ценителите на всичко необичайно и дори екстравагантно, така и на тези, които предпочитат класиката. Рамките с шестоъгълни форми, наподобява кръгли модели, но в същото време имат свой „подчертан“ завършек.

Модните очила за мъже могат да бъдат, както екстравагантни, така и класически.

  • Тънък метал

Металните рамки са особено добри за силната половина от човечеството. Сега дизайнерите предлагат сравнително тънки рамки, изработени от метал. Това са „авиаторите“, които вече споменахме по-горе. Има ги и с различни квадратни, правоъгълни и кръгли дизайни.

Модни рамки за очила: как да избера

Основното е, разбира се, възможността да инсталирате необходимите лещи в любимата си рамка. Вашите индивидуални предпочитания, също играят важна роля.

Когато избирате рамка, трябва да вземете предвид характеристиките на външния вид. Не забравяйте: желателно е ширината на модела да е в хармония с ширината на лицето. Също така, трябва да вземете предвид формата на лицето, когато избирате диоптрични рамки за жени. Това може да е кръгла или квадратна, с форма на сърце и така нататък.

Ако не сте сигурни, какво да изберете и не знаете какво е подходящо за вас, свържете се с търговски консултанти от онлайн магазина или оптиката. Те ще предложат опции, които да ви помогне да създадете правилния външен вид: за работа, за ежедневието или за почивка.