Торове

Тайните на почвените добавки за здрава градина

Преди единадесет години бях „традиционен градинар“, което означава, че съм използвал традиционните рекламирани продукти на пазара, които са пълни с химикали за поддържане на здравословното състояние на градината ми. Това доведе до свръх-наторяване и използване на химически пестициди. В крайна сметка: категорично изоставих идеята да правя това, което медиите ми казват, че трябва да се направи за градината. След един сезон един мой приятел ми предложи да се грижа за нея по природосъобразен, здравословен начин и да спра да слушам другите. Аз старателно проучих значението на това как да спра с  химическата обработка и постепенно да превърна целия си имот до около 98,9% органичен и естествен. Изумителено и изненадващо нещо се случи нещо в отговор на този преход – градината ми ставаше все по-красива, поразителна и буйна, отколкото когато и да било, когато използвах всички тези химически разтвори.

Тайната за това е използването на възможно най- малко химикали и пестициди в градината: в добра почва растата здрави корени на  растенията. Със здрави корени растат силни растения, които могат да оцелеят при тежки условия. През последните десет години съм открил какъв тип изменения работят най-добре в градините в цялата страна и в собствената ми градина. Имам моя любим списък на  всички природни продукти и органични материи, които наистина помагат много в зеленчуковата градина и в градините из цялата страна.

Изгнила оборска тор

Без съмнение, изгнилата тор е важно органично изменение на почвата поради своето богато съдържание на хранителни вещества, което е основа за изграждане на силна структура на въглеродни съединения в почвата. Бъдете сигурни, че торта е добре изгнила или ще изгори вашите растения. Можете да си вземете от местния градински център или да намерите земеделски производител наблизо. Имайте предвид, че торта от земеделски стопанин понякога съдържа трева и плевелни семена. Дайте щедра сума за добре изгнила тор за почвата в градината, преди да я засадите, след това отново всяка година подхранвайте около растенията.

Отпадъци от червеи

Това са изпражнения на червеи. Подобно на изгнилата тор, червеите създават силна структура на почвата и добавият полезна биология към кореновата сиатема на вашите растения. Червеите помагат за задържане на влагата, така че поливайте по-пестеливо. Смесете ? чаша отпадъци в дупката за засаждане на всяко растение. Аз използвам био механини отливки с отпадъци, които са сертифицирани

Домашно компостиране

Важно правило на здравословното органично градинарство е да си направите свой собствен компост. Макар че има много начини да направите вашия собствен компост, при факта, че е напълно безплатно, да се изгради, я прави една от най-добрите идеи. Използването на окосената трева, кухненските отпадъци, сухите листа, които сте почистили от градината, както и всички видове естествени неща от дома си като утайка от кафе, можете да създадете „черно злато“ за вашите градински лехи. Компостът има невероятни хранителни вещества в себе си, което помага на вашата градинска почва да бъде идеалното място за микроби, които да взаимодействат с кореновите власинки. С други думи, чрез добавяне на компост, се изграждат силни корени. Редовното почистване на боклуците от градината и торенето ще направи цветните ви лехи истински рай.