Съвети за почистване, когато вашето бебе е наоколо

Раждането на бебето е голяма стъпка в живота на всяка жена. Този малък ангел променя живота изцяло. Като се грижим за бебето, почистването и домакинстването не е най-лесното и възможно нещо. Сега трябва да мислим не само за себе си, за съпруга, но и за бебешока. Имайте предвид обаче, че всеки ден е нова възможност да научавате нещо ново и полезно. Когато става въпрос за почистване с бебе наоколо, трябва да забравите за използване на всички почистващи продукти с остри миризми в дома си.

Ето някои идеи, които можете да използвате, за да се почистите къщата по безопасен и ефективен начин. Вижте и за почистване на мазета и тавани от фирми.

Почистване със сода за хляб

Содата е един много мощните природни продукти, който можете да използвате в почистването. Той е идеален за работа с хранителни петна от дрехите на вашето бебе. За целта просто трябва да се поръси сода за хляб върху площта на петното и да се остави да престои около 15 минути. След това можете да изперете дрехите по редовен начин. Петното трябва да изчезне много бързо.

Сода бикарбонат също е много полезна за отстраняване на остатъци и мръсотия от вашия душ или мивка. Достатъчно е да се смесват сода за хляб и вода и да се нанесе сместа върху засегнатия участък.

Това естествено и ефективно средство помага при премахване на петна от плотове, хладилници и т.н.

Почистете с бял оцет

Белият оцет е също много полезен вътрешен продукт за по-чист дом. Всичко, което трябва да направите е да го смесвате с вода и вече имате един прекрасен продукт, който можете да използвате за почистване на рафтовете и стените на хладилника, премахване на миризми, както и премахване на петна от килима. Можете да го смесвате с сода за хляб или да разтривайте в петното и оставете да изсъхне. На следващия ден просто трябва да минете с прахосмукачка килима и петното трябва да бъде унищожено. Не забравяйте да тествате малка площ, така че да сте напълно сигурни, че няма шанс да се повреди килима.

Оцетът също е много полезен, когато става дума за почистване на играчки на бебето или столче за хранене. За целта просто трябва да го смесите с вода и да напръскате мръсната повърхност. Нека сместа престои по обекта за известно време и след това избършете с влажна кърпа. Оцетът ще ви помогне да премахнете всичката мръсотията и микроби. Не се притеснявайте, ако миризмата на оцет е много силна, тя ще се изпари в рамките на няколко часа.

Вижте още кой може да ви помогне за почистване на апартаменти.