Стари неща. Как да се примирите с деградацията

Стари неща. Как да се примирите с деградацията?

Веднъж избрани или създадени нещата, дадени ни от добри хора, някога са имали стойност и са били по свое му важни за нас. Служеха ни вярно. И как можем да ги вземем сега и да ги изхвърлим?

Има хора, на които е лесно. Те гледат на нещо като на нещо без душа, без памет. Но не всеки е такъв. А за някои собственици е болезнено да се разделят с нещата струпвани с годините.

Изпращайки ги на боклука, смятайки ги за остарели, много от нас разчистват старите мазета и тавани. Онези, които живеят на село или имат вила, имат добър вариант – да превърнат старото нещо в нов вид топлина. Всичко, което е остаряло и излезе от употреба, може за минути да се превърне в духа на нещо друго и да затопли собствената ни къща.

Понякога нещо от добри ръце попада в още по-добри ръце и служи в продължение на десетилетия. Няма гаранция и затова собственикът пази нещата за себе си. Общуването все по-малко и по-малко, намалява шансът пред очите ни. Всичко струпано с годините, събирането на прах и стареене.

Какво да правим?

Най-правилното, което можем да направим със старите за нас неща е да ги дарим. Сиропиталища, домове за хора в неравностойно положение са малка част от това, с което можем да помогнем, както на себе си така и на другите.

Може да подарим старите неща на съседи, роднини, приятели. Това разбира се трябва да са хора, които ще ползват нещата ни и които се нуждаят от тях.

Има още един добър начин да се отървем от старите неща и това е като се обадим във фирма, която почиства мазета и тавани. Те събират всичко старо, ненужно, счупено. Те почистват мазета и тавани из основи в цяла София и региона. На тях може да позвъните и когато става дума за силно замърсени терени, изоставени и пр.

С kostovi.bg може да решите голяма част от проблемите си още сега. Не се колебайте да се обадите, колкото и налудничави да са идеите ви, колкото и странно да смятате, че звучат въпросите ви.