Списък с предмети в спалнята, които могат да причинят алергии

Свикнали сме спалнята ни да е най-безопасното място в света. Понякога не можем да гадаем какви опасности може да съхранява тази уютна стая.

Случва ли, ви се някога да се чувствате претоварени сутрин без причина? Може би сте хванали настинка, лягате в неправилен момент или декорът в спалнята е неправилно изграден.

Съществува цял списък причини, които могат да влошат благосъстоянието ви и в същото време да бъдат елиминирани лесно.

В тази статия ще научите:

Неща, които могат да причинят алергии

Как да сведете до минимум отрицателното въздействие

Полезни съвети за декориране на спалнята

За начало, помислете за нещата, с които си взаимодействаме доста тясно всеки ден. Разбира се, ще говорим за различни текстилни продукти.

Възглавнички

Първият елемент, който може да бъде обвинен за лошия сън, е възглавница. Възглавниците са много разнообразни, имат различни форми и съдържание. И те влизат в контакт с лицето ни по време на сън и могат да повлияят на качеството на кожата, дишането и състоянието на шийните прешлени.

Възглавницата с лошо качество може да съдържа токсични материали, които да причинят алергични реакции. Ето, защо си струва да купувате възглавници само от известен производител, който се е утвърдил. Такива трябва да са изработени от качествени материали и адаптирани към различни изисквания.

Стара възглавница може да влоши здравето поради натрупването на плесени спори, различни бактерии и акари. В допълнение към алергиите, това ще доведе до проблеми с дишането и главоболие. За да избегнете подобни неприятности, ви съветваме да почиствате или сменяте възглавницата веднъж годишно. Калъфките за възглавници трябва да се сменят веднъж седмично.

Матрак

Матраците имат същите проблеми като възглавниците. Една трета от живота си прекарваме в сън, следователно, матракът събира люспи от кожата и телесни секрети, прах, бактерии, прахови акари. Матракът изисква редовно почистване. И е по-добре, когато купувате веднага да получите защитно покритие – много по-лесно е да го измиете.

Експертите от chistachi.bg препоръчват смяна на матрака на всеки 5 години. Разполагат с различни камиони.

Отново, подобно на възглавниците, матракът провисва с времето и трябва да бъде заменен, поне веднъж на пет години.