Сладки сънища и добро утро: Спалня и дизайн и във вашия дом

Фразата “ Става на грешния крак“ не е празен. Такава често се използва, за да опише настроението на човек.

Очевидно е, че вашата спалня може да е малка, но дизайнът може да е подходящ за вас, ако знаете как:

Изберете стил, която ви харесва най-добре. Вдъхновете се от красиви снимки, следвайте съветите на дизайнери; Опитайте се да си представите дали стила хармонична спалня или авангардна стая повече ви подхожда;

Вашата задача е да получавате максимума употреба от малката стая, независимо кой стил сте избрали. Дали помещението за сън трябва да е функционално или ергономично.

Подредба на леглото:

Матраци, подматрачни рамки, топматраци и възглавници. Всичко това в съчетание с избора на спално бельо. Винаги избирайте не какво да е, а качествени материи, плат и цветове, които да си партнират. С добре изграденият стил на леглото ще се радвате на спокоен и пълноценен сън.

Елементи и детайли на които да обърнете внимание:

Вградените елементи, чекмеджета, оригинални рафтове в специални системи, врати и пр. обръщат значително внимание и отреждат спестява място. Те са функционални и естетически. С подбрани елементи на декора ще може да разнообразите дори малката спалня.

Добавете някои и друг шедьовър с ваши авторските права. Произведение, създадено със собствените ви ръце, винаги изглежда като победител в проектирането на малки и големи спални. Това може да е ушит от вас гоблен, картина или дърводелска скулптура.

Вмъкнете артистичен вкус и способност за изпълнение на нови идеи. Създайте нещо вдъхновяващо. Например направете обшивка на възглавниците за легло и останалите декоративни възглавнички, разпръснати по спалнята.

Не е нужно да купите скъпи ценни вази и статуетки, които да украсят спалнята. Най-полезните предмети и обзавеждане за дома, а също и уникални и неподправени неща може да имате ако сами ги направите. Към качествения матрак, добавете оригинална постелка за легло. Калъфки и спално бельо доукрасете с дантела или друг ефирен, полупрозрачен плат. Това ще добави романтика, настроение и ще оправдае т. нар. дрипав шик в интериора.

Вдъхновете се и нека вашата спалня всяка сутрин отправя голямото си благодаря към вас,а в нея вие да  спите спокойно.