бързо почистване на къща

Ръководство за бързо почистване на къща

Петък вечер е и току-що се върнахте от напрегнатия ден в офиса. Телефонът звъни и приятелите ви са в квартала и питат дали могат да дойдат! Паниката вече ви е обзела, но повярвайте няма място за нея. Ако сте от онези, който не са приятели с реда, почистването и организирането на дома, тогава внезапните гости определено ще ви се сторят кошмар. Но помощта е тук! Можете да научите как да почистите дома си за 10 минути или по-малко! Прочетете нашето бързо ръководство за почистване на къща, за да разберете, какво е необходимо, за да подготвите дома си за десет минути.

Съвет за почистване на дома №1: Прикрийте бъркотията

Вземете всички неща, които можете и ги приберете в плетена кошница или коша за пране! И така всичко ще готово. Сега помислете къде го поставите? Може да скриете, точно под носа на вашите гости. Да, правилно прочетохте! Покрийте го с декоративно покритие, за да прикриете предметите. Никой никога няма да разбере, какво има вътре.

Съвет за почистване на дома №2: Преместете се в кухнята!

Нещо, което всички гости харесват е да си хапват. Ето, защо кухнята също трябва да изглежда и да се чувства чиста. Уверете се, че плотовете са почистени. Използвайте универсален почистващ препарат и избършете петната.

Съвет за почистване на дома № 3: Избършете пода

Мръсният под е моментално изключване за много хора. Така че, вземете метлата/мопа или кърпата, за да избършете петна. Не е нужно да се задълбочавате с този бит. Просто сканирайте подовете, за да се уверите, че няма никакви нежелани петна. И сте готови!

Съвет за почистване на дома № 4: Баните са от съществено значение

Не искате да останете изненадани. Някой веднъж е казал, че ако искате да разберете за хигиената на човек, разгледайте баните му. Колкото и странно да звучи, банята трябва да е чиста, за да могат гостите да я използват. Просто вземете кърпа и плъзнете по плота. Също така, не забравяйте огледалото! Напръскайте малко освежител за стая и сте готови!

Съвет за почистване на дома № 5: Освежете!

След като приключите с първоначалния кръг на обезмасляване и почистване е време да освежите малко въздуха. Запалете успокояващи ароматизирани свещи около всекидневната и оставете дома да попие цялата свежест. Ако имате етерични масла, тогава можете да задействате и дифузера! Вашите гости ще се почувстват освежени в момента, в който влязат.

Съвет за почистване на дома № 6: Вие!

Не искате да се появявате като изтощен домакин, когато пристигнат гостите ви? Уверете се, че оставяте настрана поне 2 минути за себе си. Измийте лицето си, напръскайте хубав одеколон и сте готови!

Дори и да почиствате редовно дома си, трябва да го подредите, когато гостите пристигнат! Следващия път, когато очаквате внезапни гости, не забравяйте да преминете през този контролен списък. Също така, не забравяйте да ни уведомите в коментарите, какво мислите за това ръководство. Предложенията също са добре дошли!