Роля на светлината в кухнята – товарене и извозване на отпадъци

Роля на светлината в кухнята – товарене и извозване на отпадъци

Кухнята трябва да е една от най-добре осветените в апартамента. Дори мястото над масата за хранене трябва да бъде добре осветено. Поставянето на лампата в тази област, зависи от местоположението на масата. Както и в други помещения, така и тук маса може да бъде разположена свободно или прилежаща към стената.

Сега, ако започнете с товарене и извозване на отпадъци ще освободите много от пространствата в дома.

Ако масата за хранене е свободна, най-често на тавана се окачва подходящо осветление. Височината на лампата може да се регулира произволно, в зависимост от желанията на домакина. Такава настройка се оказва много удобна, тъй като лампата, разположена високо, прави масата по-тържествена, а ниско монтираната лампа създава ефект на „спазми” и уют в закрити помещения. Най-важното тук е, че по повърхността на масата трябва да има светлина. Останалата част от зоната може да е потопена в тъмнина, частична сянка или в рамка от контрастни светлинни модели.

Над голяма маса за хранене, пространството може да бъде показано от група малки лампи на дълги основи. Те могат да бъдат подредени произволно или в геометричен ред, като по този начин се създават оригинални композиции.

Ако масата е срещу стената, може да запалите лампата, която да е фиксирана на височина, в порядъка на един метър от нивото на маса.

Идеалният вариант е с дълги скоби, така че светлинният поток да е насочен надолу. Върху стената ще изглежда страхотна лампа с пантограф. На самата маса за хранене може да поставите висока настолна лампа с плътен абажур. Тя може да стане не само функционално допълнение, но и с украса за масата.

Повече идеи и екип за реализирането им, вижте на bulkom.com.