Рисуване по номера - как да създадете шедьовър

Рисуване по номера – как да създадете шедьовър

Съвременното изкуство отдавна е размило ясните граници между „възможно“ и „невъзможно“. И така правилата на съвременното изкуство съществуват само за да бъдат нарушавани.

И така, трябва да направите това разумно и поне в общи линии да се ръководите от тези правила. В противен случай, вместо оригинално и смело решение, вашата креативност ще се превърне в дисхармоничен лош вкус. Ето защо, преди да разопаковате ценната кутия с бои и платно, освежете (или овладейте) концепцията за линия и засенчване, светлина и сянка, равнина и перспектива, контраст, разделяне на цветовете, преден план и фон.

Питате се, как да стане това? Веднага ви казваме:

Ако правите първите си стъпки в рисуването на картини по номера, по-добре е да следвате точно инструкциите – те са приложени към всеки комплект. Може да изработите вашите чипове и да експериментирате с техники, когато сте усвоили основните техники за рисуване по номера. Принципите на Fab Four за рисуване, върху платно:

От светло към тъмно

Работейки с бели, сини, жълти, розови области в самото начало, ще се предпазите от случайни грешки. В крайна сметка е много по-лесно да покриете с различен цвят или напълно да изтриете пастелни нюанси, отколкото да правите такива манипулации с тъмни или ярки тонове.

От големи до малки

Оцветяването на първите големи елементи на картината ще помогне да се избегнат петна и засеначвания, правилно да се поставят акценти, да се рисуват малки детайли, да се изпълняват правилно отблясъци и щрихи. Този метод улеснява сравняването на основните семантични петна с „дреболиите“ – като затворите вазата и най-големите пъпки в нея, ще ви е много по-лесно да поставите листа и малки съцветия един до друг.

От центъра към краищата

Избирайки този метод на рисуване, върху платното, определено няма да размажете вече нанесената рисунка с едно небрежно движение на ръката. В допълнение, класическите художници предпочитат да поставят основното изображение в средата на платното, независимо, дали е кошница с плодове в сочен натюрморт или цветна вятърна мелница в пасторален пейзаж.

Отгоре надолу

Рисувайки платното отгоре надолу, вие също няма да изтриете вече нанесените бои с лакът. Те ще изсъхнат, докато рисувате. Така горната част на платното ще бъде практически суха, когато стигнете до долния ръб.

Всички тези методи са прости, функционални и логични. Няма да е трудно да ги запомните, тъй като точно такива алгоритми на действия са продиктувани от удобството и здравия разум. Може да изберете една техника или да ги комбинирате в една картина.

Инструкции и полезни съвети

Като разберете как да рисувате по номера върху платно, ще може да реализирате амбициите си в изобразителното изкуство. Оцветяването на свободното ви време в ярки цветове вече е достъпно и просто, дори ако не сте известни като най-талантливия художник, знаете само от слухове за консервативните и сложни художествени канони и майка ви е подготвила домашното ви за рисуване в училище за вас. Но тези съвети със сигурност ще ви бъдат полезни:

Преди боядисване пригответе вода за разреждане на боята и измийте четката;

Рисувайте, върху област върху платното. Номерът на буркана с боя трябва да съвпада с номера на зоната, върху платното;

Ако по погрешка боядисате област с грешен цвят, може след изсъхване на платното да нанесете боя в желания цвят;

Затворете плътно кутиите с боя, когато не ги използвате. Боята в отворен буркан изсъхва бързо.

Измийте добре четките си, преди да използвате различен цвят боя.

Концентрирайте се, върху рисуването и ще получите не само майсторска работа, но и ще придобиете артистичен опит;

Може да използвате работата си за декодиране.

Цветовете могат леко да се различават от примера на кутията.

Когато вашето творение е завършено, оценете го отвън. Отдръпнете се няколко метра и внимателно погледнете дали не са останали небоядисани участъци, виждат ли се цифрите.

В случай, че това занимание ви е допаднало, сега може да опитате сами, а за следващия път посетете сайтът estela.bg, за да сте напълно подготвени!

Приятни творчески занимания!