Пълно ръководство за почистване на закрито за лятото

За повечето от нас лятото е време за почивка или празнуване. Най-накрая можем да изхвърлим прозорците и да извадим дрехите, които всъщност очакваме да носим.

Получете изгодни цени за София и околностите 0888 300 500, за да си гарантирате, че вашите помещения са подредени и готови за лятото.

Съвети за почистване на закрито

Дезинфекцирайте мивката

Вярвате или не, вашата кухненска мивка и гъбата за чинии имат повече микроби от вашата тоалетна седалка. Това е безумно, но е и вярно. Използвайте сапуна си за миене, за да измиете мивката. Напръскайте с оцет, изчакайте малко, след което напръскайте и с малко водороден пероксид. За да премахнете миризми в мивката, изхвърлете кубчета лед, сол и лимонови парченца.

Използвайте лимон за отстраняване на петна от вода

Водните петна могат да притъпят блясъка на вашите кранове в кухнята и банята. Вместо да харчите пари за почистващи препарати, помислете за по-екологичен вариант. Нарежете един лимон наполовина и го разтрийте, върху водните петна, за да могат кранове отново да искрят като чисто нови.

Запечатайте плотовете си

Естественият камък създава красиви плотове, а камъкът като гранит наистина може да помогне на вашия дом да заблести. Природният камък обаче също може да бъде порест, което води до разваляне, както и създава място за размножаване на бактерии. За да се борят с това, почистващите препарати с естествен камък изискват да се запечатят.

Направете искри от неръждаема стомана

Вероятно е, че вие ??сте един от многото хора, които превърнаха уредите си в неръждаема стомана. Те са красиви – но не и когато са скучни. Използвайте почистващи препарати от неръждаема стомана веднъж или два пъти седмично, за да поддържате блясъка им.

Изчистване на натрупването на душ

Оцетът е доста полезен в банята като почистващ препарат, особено що се отнася до разтварянето на минерални отлагания. Ако напоследък душовете ви не пръскат с пълна сила, проблемът може да е в натрупването на минерали. Налейте оцет в найлонов плик и използвайте еластични ленти, за да го фиксирате към главата на душа. Оставете така за една нощ. На сутринта извадете найлоновия плик и пуснете душа за няколко минути. Трябва да забележите незабавна разлика.

Поставете стари вестници за употреба

Ако сте харчили много пари за почистване на прозорци, имаме друга екологична алтернатива. Закупете бутилка със спрей или просто сменете старата. Напълнете с 2 чаени лъжички течен сапун, четвърт чаша оцет и 2 чаши вода. Напръскайте, върху прозорците и огледалата и почистете с вестник, за да създадете блясък без ивици.

Петно почистване на стените

Ако имате деца или домашни любимци, стените вероятно всяка година изпитват тежко натоварване. Използвайте гъба или кърпа и малко вода, за да отстраните повечето от щетите. Ако имате остатъци от цвета на боята, бързото докосване може също да помогне да скриете някои от недостатъците.

Измийте пералнята

Да наистина. Пералните машини могат да започнат да миришат след продължителна употреба, което се отразява на дрехите ви. Почистете като започнете цикъл на измиване с гореща вода. След това добавете сода за хляб и дестилиран бял оцет. Оставете това да седи така от половин час до час и след това отново стартирайте машината. След изтичане на водата, избършете машината на сухо с чиста кърпа.

Измийте спалното бельо

Вече трябва да миете чаршафите и калъфките за възглавници поне на всеки две седмици. Но какво ще кажете за възглавниците и комплекта за удобство? Проверете етикетите и следвайте указанията. Най-често може да ги миете поне веднъж на година в пералнята.

Отървете се от екстрите

Най-добрата отправна точка не е организирането, а освобождаването от неща, които не са ви необходими. Едно добро правило е, че ако не сте използвали нещо повече от шест месеца до една година, е добре да го хвърлите. Естествено, сезонните артикули са изключение. Може да дарите нещата, които не са ви необходими, да ги продавате онлайн или да подарявате.

Източник hamalski.com.