Практис пад

Практис пад – обща информация

Практис пад или барабанна подложка е вид приспособление за ударни инструменти, използван от барабанисти и перкусионисти, за да репетират спокойно или да се подготвят преди изпълнение на сцена. Много перкусионисти практикуват предимно с практис падове. Този вид музикални приспособления се приспособили да отговарят на нуждите на различни ударни инструменти.

Има механични практис падове, които е ясно как се ползват, но има и електрически модели с един или повече сензори, които генерират електронен сигнал при удара. Електронният сигнал се предава, чрез кабели в електронен или дигитален барабанен модул („мозък“, както понякога се нарича), синтезатор или друго устройство, което след това издава звук, свързан с и задействан от ударената подложка.

Практис падовете са чудесни за разработване на техника, но не са толкова ефективни за учене на бийтове. Тъй като това е инструмент, който ви помага да развиете техниката си, важно е те да се чувстват възможно най-близо до действителния соло барабан и това е мястото, където трябва да насочите очакванията си. Когато говорим за електронните модели, там ситуацията е малко по-различна и можете да разчитате на повече звуци. В този смисъл изборът се базира на това, което искате да постигнете като техника и чак след това като звук.

Ако механичните практис падове са за класически барабанисти и перкусионисти, то моделите със сензори са подходящи за съвременните музиканти, които разчитат много на дигиталния звук. Относно начинаещите, практис падът е чудесен начин да се научите да свирите на барабани без да имате сет ударни инструменти вкъщи.

Разгледайте видеа онлайн, за да видите различни видове практис падове и какво правят колегите по света с тях. Вижте как свирят, как ги прилагат,какъв звук вадят от тях и какви съвети могат да ви дадат. Практис падовете не са толкова скъпи, така че можете да си позволите такъв модел, който ще пасне на вашите идеи за усъвършенстване на техниката и дори повече.