сакси растения

Правилна грижа за стайните растения

Домашните растения има в почти всеки дом. Отглеждането им не само създава красива и комфортна атмосфера в къщата, но също така има положителен ефект, върху здравето.

Тук може да видите: Аз Божил предлагам коректно почистване

Цветята са склонни да отделят специални вещества, наречени летливи, които пречат на възпроизвеждането на различни патогени. Разбира се, стайните растения трябва да се грижат правилно и тогава те могат да ви зарадват със своята красота и цъфтеж.

Трябва да купувате цветя, през пролетно-летния период, защото по това време в дома има повече слънчева светлина, което ще помогне на растението бързо да свикне с промяната на околната среда. Ако купувате цвете през зимата, то има големи шансове да умре, поради малко количество светлина или недостатъчна влажност.

Често саксиите за цветя се поставят на перваза на прозореца и това не само украсява гледката от улицата, но и помага на растенията да получават слънчева светлина. Колкото по-близо е саксията с цветя до чашата, толкова повече светлина ще поглъща растението. Прозорецът трябва да се поддържа чист. Не насилвайте плътно перваза на прозореца с растения, тъй като те ще се намесват взаимно в приемането на светлина.

Десет златни правила за грижа за стайни растения

Разбира се, в допълнение към светлината, растенията се нуждаят от вода. Водата разтваря хранителните вещества за цветето, които са в земята, а растението от своя страна ги абсорбира с корените си. Поливайте растенията с мека вода с минимално количество вредни примеси, които влияят неблагоприятно, върху здравето на растението. Ако не е възможно да купите дестилирана вода, може да поливате вода от чешмата, която преди това е престояла в контейнер поне за един ден. Може и да е преварена предварително. Наскоро пресадените цветя се нуждаят от добро поливане и пръскане. През първите няколко дни не трябва да допускате директна светлина да влиза.

Обичайте растенията си и се грижете за тях, а в замяна ще получите красив цъфтеж и чист въздух!

Източник: www.bozhil.com