Правилата на живота: Как да побера всичко в 40 кв. м.

Има няколко начини да се справите с недостига на пространство в малките апартаменти, особено ако вашият е едностаен.

Основната трудност в малък апартамент се оказва самата организация на пространството. Тя трябва да бъде разделена така, че всяка част да е отделена и да изглеждаше пълна, но и подредена. Разбира се, нуждите на различни семейства са различни, но без да се правят основни ремонти, изолирани в малък апартамент и без стая за гости, сънят, работа, храненията и срещите ще изискват от всички много креативност.

Именно заради трудността, с която се сблъскват много семейства избрахме да поговорим за Почистване на дворове.

Вижте и тези идеи:

  • Дрипав-шик и стил за разделяне на стая на зони

С помощта на мебели, можете да създадете удобен кът за гостите по време на среща, работа и спане.

Изхвърлете какво не е необходимо. Потърсете услуги за изхвърляне на мебели.

Някои традиционни елементи на мебели като диван, стол, или „стена“ могат да бъдат обременяващи за апартаменти с една спалня, ограничаваща вече малкото пространство.

Откажете се от размерите, ако искате да гледате телевизия на дивана, се отървете от излишните места за сядане винаги има, например, удобни възглавници, които след това могат да бъдат сгънати и прибрани в гардероба.

А ако предпочитате да работите с лаптоп в кухнята, в близост до хладилника, просто не се нуждаете от отделно работно бюро.

Поставете на гърба на дивана леглото – по този начин можете да спестите място в интериора и в същото време да организирате отделен кът за спане, независимо от разположението на апартамента. Тези части мебели могат да бъдат разпространени в стаята и поставени успоредно или обратното.

  • Различни цветове, за да се приведе в съответствие малки елементи

Ако искате да оживите една стая с ярки нюанси, трябва да се въздържате от наситени цветя в голям мащаб. По-добре проявете творчески импулс за проектирането на малки предмети за украса, текстил малогабаритна мебели – нощни шкафчета, панели, които да служат за табла (добра идея да се красиви цветни панели) или плакати.

Трансфер на трапезарията в стаята – ако кухнята не разполага с достатъчно пространство, помислете за организацията на трапезарията в единична стая. Местоположение може да се намери или на прозореца или на входа на залата. В същото време, могат да играят ролята на бюро. Съвет: кръгла маса в малка стая ще изглежда по-елегантен от квадратна или правоъгълна.

  • Използвайте стена с прозорец

Ако удължи перваза на прозореца и направи таблица с рафта над радиатора, под нея все още ще има място за съхранение на различни предмети (книги, документи, или кутии с малки неща) Съвет: При закупуване на мебели по поръчка, можете да използвате всеки сантиметър от стаята. Типично мебели често не са много удобни в малки пространства. С транспорт, товарни превози може да натоварите и извозите всички излишни неща.

  • Използвайте мебели-трансформатори

Вместо да спите на дивана в хол, купете сгъваем диван този ден ще се превърне в една малка етажерка на стената. А освен това, тази опция ще освободи така необходимото място в центъра на стаята.

  • Използвайте пространство над леглото

За организация и съхранение могат да направят някои отворени или затворени рафтове, малки шкафове. Но не всеки ще е в състояние психически да издържи на тази опция, затова трябва да се провери подобна реакция, предварително, за да служи за дълго време.