Почистват тавани и мазета

Почистване на сутерени на жилищни сгради

Много хора в стремежа да поддържат чистотата на апартаментите, състоянието на входовете и дворовете, често забравят за мазето, техническите помещения и таванските помещения. В същото време редовното почистване на сутерените на жилищните сгради е просто необходимо.

И не само за санитарните условия: затрупаните сутерени представляват огромна опасност. Те влошават достъпа до комуникациите и всичко прилежащо там. Ако такива са правилно отстранени, тогава може, дори да оборудвате складовете за нуждите на жителите на къщата.

Как се почистват мазетата?

Почистване на сутерена – работата не е твърде сложна, но много неприятна. Особено ако не е правена от дълго време.

Целият процес по почистване на мазета и тавани се състои от следните етапи:

изпомпване на вода (мазетата често са наводнени поради дефекти във водоснабдителната система, канализационната система или лошия дренаж на дъждовната вода);

събиране на отпадъци и транспортиране до определеното място;

почистване на тавана и стените от всякакви замърсявания;

миене на врати и мивки на прозорци;

дезинфекция на повърхности;

почистване на пода.

Според изискванията на санитарното законодателство почистването в сутерените трябва да се извършва ежегодно. В комбинация с измиването е препоръчително да се извършват дребни ремонти (фиксиране на прозорците, вратата, ключалките).

Инвентаризация и инструменти за почистване на мазета и тавани

Понякога един поглед към непочистено мазе е достатъчен, за да се разбере: парцал и кофа с вода тук не са достатъчни. Ето защо, работата се извършва по стария начин с бърсалки и четки. Това изисква значителни усилия и не дава добри резултати.

Най-добрият вариант е да се използва специална почистваща техника, която лесно обработвани тавани, стени и дори прозорци. За съжаление такива устройства са скъпи. Що се отнася до средствата за повърхностна обработка, в сутерена могат да се използват всички промивни разтвори. За дезинфекция обикновено се ползва най-обикновена белина.

На кого да поверите почистването на мазето?

В много домове този въпрос става неразрешим. Почистването на сутерена може да крие множество аспекти. В крайна сметка трябва да се започне отнякъде и това, често е решение с фирма. Почистване на мазета и тавани в София може да се извърши прецизно, качествено и безопасно, както за един терен, така и на територията на цялата жилищна площ. Често пъти един жилищен вход наема фирма по почистване и така офертата, която им се изготвя е много изгодна.

За щастие, сега е възможно да се реши проблемът с мазетата лесно и ефективно. Достатъчно е да кандидатствате за почистване на специална компания. Професионалното почистване ще струва на жителите на къщата евтино и резултатът ще изненада с високо качество. Почистването в сутерена се извършва от почистващата компания „depo.bg“.