Отървете се от боклука с Фън Шуй

„Кошче в къщата е боклук в живота!“ – така привържениците на Фън Шуй вярват. Древната китайска доктрина за постигане на равновесие и хармония със света твърди, че общото почистване в къща ще помогне да се възстанови редът на живот.

Чудили ли сте се някога как жилището, в което живеете, засяга настроението? Има ли връзка между околната среда и това, което се случва в нашия живот? Оказва се, че има!

Смята се, че знаейки основните принципи на Фън Шуй, може да създадете такъв интериор в апартамент, който ще привлича пари, любов, здраве и други радости на живота. Хората с ентусиазъм преоформят стените в къщата, поставят символи на късмета, просперитета в зоните на любовта и богатството и чакат чудеса. Но най-интересното е, че работи! Във всеки случай, мнозина вярват в това. И вярата върши чудеса!

Моят дом е моята крепост? Да предположим, че нашата къща не е просто място, където ядем и прекараме нощта. Това е нещо повече, сякаш е продължение на нашето „Аз“. И като организираме жилището, внасяме в него отношение към себе си, към света, към хората.

Огледайте се: какво виждате? Красива, хубава изглеждаща мебел? Или замърсен диван със счупен крак? Или може би, един обикновен, незабележим апартамент, който ни подхожда, но не изглежда да съществува? Във всеки случай, как виждаме нашата къща, това е начинът, по който виждаме нашия живот.

Развалини, отломки, боклук в апартамента, уви, символизират останките по време на работа, в любовта, в здравето. Уютната, хармонична среда, напротив, привлича радост и успех.

Почистването на живота се променя? Как действа? Нека сравним боклука в къщата с боклук в живота. Разберете повече за цени по извозване и изхвърляне на стара покъщнина.

В първия случай сме изправени пред ненужни, остарели неща, с праха, че след като бъдат изтрити, с тъмни ъгли, в които се опитваме да не гледаме, случайно да не открием, че има мръсотията. И какво е боклука в нашия живот? Понякога се забъркваме с обиди, страхове, остарели вярвания, грозни отношения. И имаме и тъмни ъгли. Това са същите проблеми, с които затваряме очите си, упорито не желаещи да виждат, да не говорим за решаването им. Можем ли да променяме драстично живота си, като променим ситуацията в къщата?

На този въпрос не може да се отговори недвусмислено. Но с абсолютна сигурност можем да кажем, че ако започнем да третираме къщата с любов, заобикаляйте я приятни неща и чистота, става много по-лесно да се справим с проблемите в живота. Нови хоризонти могат да се появят неочаквано. Може да се появят начини за излизане от трудна ситуация, може да дойдат отговори на въпроси. Китайците, например, премахват кофата за боклук, когато искат промяна в живота, преместват 27 обекта в своето жилище. И какво можем да направим?

За начало – опитайте се да се отървете от ненужни неща, както и тези, с които са свързани негативните спомени. Тук може да разберете повече за изхвърляне на стари мебели: http://www.depo.bg/izhvarlyane-na-stari-mebeli-v-sofiya-i-okolnostite.

Особено безмилостно се разделяме с неща, които притежават тежка енергия и предизвикват неприятни емоции. Стари снимки на неуспешни романи, износени дрехи, счупени мебели и уреди, миналогодишните вестници и списания, чаша със счупена дръжка … Списъкът може да бъде много голям. Нещото, което може да се изхвърли ще отвори повече пространства в дома ви.