Отгледай си стайни цветя с Obshtini.com

Често чуваме от приятелите си, че стайните растения в апартамента, просто не се вкореняват. Има много причини за това: неадекватни грижи, липса на торове или дори неправилно подбрано цвете.

Но защо да лишаваме интериора от такава красота? Растението, винаги може да се съживи или първоначално да го изберете правилно. За да ви помогнем, ние от Obshtini.com, направихме селекция от стайни цветя, които живеят в ниски саксии. Те обичат струпването и не е необходимо да се трансплантират всяка година.

7 стайни цветя за вашия дом

Сансевиера

Това голямо растение се нуждае от широк, но нисък съд. Това е така, защото кореновата система не се увеличава нагоре, а в широчина. Сансевиерията няма стъбло и големите листа, тя не само украсяват стаята, но и пречистват въздуха. В рохкава хранителна почва растението може да цъфти.

Беладона

За този красавец имате нужда от висока и тесна саксия за цветя. Амарилис има голяма коренова система, растяща надолу. Когато цветето расте, то се трансплантира в саксията по-широка за няколко сантиметра. Направете това възможно най-внимателно, за да не повредите чувствителните корени и луковицата.

Млечки

За да може растението да расте добре, то се нуждае от ниска тежка саксия.

Използвайте дренаж от дребен чакъл, за да подобрите състоянието му и да направите саксията за цветя по-тежка. Не забравяйте, че еуфорията не понася застоя на вода, тъй като кореновата система е почти на дъното. Младото цвете се пресажда веднъж годишно или веднъж на 2 години.

Търпение

Растението цъфти целогодишно, а корените му са почти на повърхността на почвата. То не се нуждае от висока и голяма саксия, защото прекарва цялата си сила към коренова система на голяма площ. Ако ненужната земя в долната част на саксията се влоши, това може да доведе до смъртта му.

Хипеаструм

Това растение се нуждае от саксия, така че при засаждането луковицата да е само наполовина в земята. Около кореновата система е достатъчно да има 2 сантиметра. Коренът на хипеаструма се нуждае от кислород, така че направете дупки в дъното на саксията. Така въздухът ще преминава и излишната течност ще се оттича. Използвайте дренаж от чакъл или експандирана глина.

Фикус

Използвайте стегнат съд, така че кореновата система на растението да се развива правилно. Това е важно, в противен случай фикусът може да изгние. Едно цвете трябва да бъде пресадено, само ако му е станало тесно в предишната саксия.

Теменужки

Кореновата система на растението е разположена почти на повърхността на почвата. Следователно то расте бързо и дава много цветя. Ако забележите, че корените започнат да изгниват или стърчат, извадете растението от саксията, отстранете повредените корени и засадете в същия контейнер. Не забравяйте за горната част от органична смес.

С такива стайни растения определено няма да имате проблем. Те заемат малко място, а външният им вид, стопля душата и прави домът по-удобен. Сега можете да изберете идеалното цвете за вашата всекидневна, спалня или кухня. Кое цвете ви хареса най-много?