Образование за нашите деца – в кое училище да запишем детето

Как да направим най-добрият избор и какво е важното, когато решаваме къде да учат малчуганите ни.

Причината е ясна – изборът на училище в някои големи градове на страната се оказва трудоемка задача, а в много училища, кандидатстването става месеци преди това.

Ако обаче се колебаете, предлагаме ви съветите на експерти, които може би ще ви помогнат да направите верния избор. Запознайте се от близо с кандидатстването в American English Academy.

Прилики и разлики между елитните училища и модерните училища:

  • Елитните училища – това са смятаните за най-предпочитани училища и с изградени традиции. За тези училища винаги има наплив от кандидати.

Плюсовете има са: качествено обучение, отбрана среда, доказани във времето; постоянна конкуренция сред децата и добра дисциплина.

Онова, което родителите трябва да проверят, ако се насочат към такъв вид училище е дали славата му не е пострадала, дали все още училището е на същото ниво. Реномето на училището е сред най-важните неща в избора.

  • Модерни училища или училището, което е актуално в момента – разликата на тези училища с елитните школи е, че докато вторите са градили името си години наред и много от учениците му са вече наложени специалисти в своите области, модното е набрало популярност в последните години. Понякога то е престижно, само защото „всички учат там“.

Причините за славата му, обаче не бива да се подценяват. Те могат да са плод на добро образование, чудесно подготвени кадри, мотивирани преподаватели, които имат отношение към преподаването и децата. Може да се окаже и обратния ефект – изкуствено създадена слава и авторитет. Когато внезапният интерес  към едно училище е обусловен от качествено образование, изборът работи в негова полза.

Недостатък на модерното училище е като при елитното – напливът от кандидати е най-голям, съответно постъпването в него е най-трудно. Невинаги тези училища се намират на удобни и достъпни места. Понякога за големия град се налага децата да пътуват дълго, за да стигнат навреме за учебните занятия.

Изборът на училище е важен дотолкова, колкото е важно и бъдещето на вашето дете!

British school Sofia