Няколко стъпки за оптимизиране на Вашия уеб сайт

Целта на оптимизирането на търсачките е  не само Вашия сайт и страници да бъдат намирани, но също така да се класифицира страницата за уместност, така че да се показва в горната част на резултатите от търсенето. Процесът на SEO оптимизация не е еднократен, а изисква поддръжка, настройка и непрекъснато тестване и мониторинг.
По-долу е даден широк процес в четири стъпки за стратегия за SEO оптимизиране на търсачките. Използвайте го като контролен списък от най-високо ниво.
Стъпка 1: Бизнес анализ на целевия пазар

  • Анализ на уеб сайтове. Анализ на мета-сетове / ключови думи, видим текст и код, за да се определи колко добре сте позиционирани за търсачките. Например, колко кода имате на страницата в сравнение с текста – според eXtremeSEO.net.
  • Конкурентен анализ. Изследване на ключови думи в съдържанието и представяне на класирането на конкурентни сайтове, за да се определи ефективна стратегия за позициониране. Изберете първите пет резултата в резултатите от малката обява в Google, за да започнете този процес. Разширете, ако е необходимо. Използвайте инструменти като Semrush.com и Keywordspy.com.
  • Първоначална номинация на ключовите думи. Разработване на списък с приоритети за целеви термини за търсене, свързани с Вашата клиентска база и пазарен сегмент. Започнете с това: Какво бихте въвели в търсачката, за да намерите вашия уеб сайт или страница? След това попитайте клиентите си!

Стъпка 2: Изследване и развитие на ключови думи

  • SEO анализ на ключови думи. От номинацията по-нататък идентифицирайте целеви списък с ключови думи и фрази. Прегледайте конкурсните списъци и други подходящи индустриални източници. Използвайте предварителния си списък, за да определите индикативен брой скорошни заявки за търсене и колко уебсайта се конкурират за всяка ключова дума. Приоритет на ключови думи и фрази, множествено число, единствено число и правописни грешки. (Ако потребителите в мрежата за търсене обикновено изписват неправилно дума, трябва да я идентифицирате и да я използвате). Моля, обърнете внимание, че Google ще се опита да коригира думата при търсене, затова използвайте това внимателно.
  • Попитайте и професионалистите – eXtremeSEO