Мебели и правила за интеграция

Философите на Древна Гърция твърдят, че собствената им къща не трябва да почива само на тялото, но и на душата. Те са абсолютно прави, защото в много отношения състоянието и настроението ни зависят от интериора, който ни заобикаля.

Колкото по-удобно е наоколо, толкова по-топло е в сърцата ни. За да създадем комфортна атмосфера, не е нужно да сме дизайнери и да притежаваме съвременни познания в тази област. Достатъчно е да научите няколко основни правила. Извозване на стари мебели – лесният начин да се отървете от всичко излишно от дома си в София и региона.

Първо, важно е да запомните, че мебелите не са предназначени да запълнят цялото налично пространство в апартамента. Мебелите трябва да бъдат запълнени не повече от 35-50% от жилищната площ. Освен това в залата трябва да има повече мебели, отколкото например в кухнята или детската стая. Това показва и факта, че в залата има голяма площ. Тук обаче не бива да бъдете твърде ревностни. Голямото количество мебели създава елементарно и започва да се „смазва“. В допълнение, просто ви пречи да се движите из апартамента.

На второ място, мебелите трябва да бъдат поставени около апартамента в съответствие с неговите функции.

Мебели за съхранение – шкафове и гардероби, бюра, секретари, скринове и шкафове, кухненски мебели. Тази мебел за шкафове са тежки и трудни за преместване. Затова да го поставите така, че да не се налага да променяте позицията по-късно. Достъпът до такива мебели трябва да бъде възможно най-удобен.

Мека мебел – мека мебел, фотьойли, легла. Основното нещо е да не окачвате рафтове за книги, шкафове и дивани над тези мебели. Малко вероятно е да може да почивате на дивана, усещайки, че нещо може да му падне върху главата.

Работни мебели – столове, бюра, тоалетки, скринове. Тази мебел са леки и подвижни. Въпреки това има шанс да повредите пода, например със стол, ако краката или колелата му не са адаптирани към този тип покритие.