почивки и туризъм

Къде да почиваме това лято

През лятото въпросът за почивка става особено важен. Предлагаме ви кратък списък с най-добрите места за летни почивки по света.

А ако все още се питате каква е мечтаната почивка, то не забравяйте да разгледате тук: http://www.interpolezno.com/3-iziskvaniya-km-idealnata-pochivka-i-turizm.

Джерба, Тунис.

За този остров не знаем всичко, но е достоен за внимание и за най-взискателните посетители. Представлява един плосък остров, покрит с бял ситен пясък. Остров, на който растат палмови дървета. Местните развлечения са постлани по брега на морето. Всичко, което предлага това място се дължи на геоложките особености на района. Може да изберете настаняване в някои от хотелите all inclusive. В цената на офертата всичко е включено: услуги на инструктори по спорт, изобилие от различни деликатеси.

Халкидики, Гърция.

Тук въздухът е по-хладен и има по-малко туристи, отколкото в южната част на страната. Полуостровът на Халкидики е известен със своите гори и огромен брой плажове, включително „диви“, скрити в заливи. Има риболовни селища разпръснати по брега, в някои от тях са запазени руините на византийски крепости. Основната атракция на полуострова е Атон, където се намират манастирите. Те обаче позволяват в тях да влизат само мъже, които имат специално разрешение. Има правителство и манастирска полиция, които наблюдават за спазването на местните закони.

Ибиса.

Странно, но на остров Свобода няма луксозни хотели. Характеристиката му е нощен живот и свободна любов. В края на миналия век Ибиза се превръща в световен център на неформалната култура. Тук лягате в 10 часа сутринта, събуждайте се в полунощ и разхождайки се по терена.

Може да спите точно на плажа отрупан със златен пясък. Никой няма да обърне внимание. Почивката в Ибиса ще остави трайни впечатления и гарантирани удоволствия, това е сигурно!