Критерии, които да се вземат предвид при планиране на кухни

Кухненското пространство е едно от важните места в къщата. Много хора прекарват там доста време. Смята се, че в тази стая, всичко трябва да бъде внимателно подбрано и проектирано внимателно. Това ще помогне да се постигне удобство, комфорт, както и рационалното използване на цялата стая.

Детайлите за оформлението трябва да бъдат предварително обмислени. Когато избирате елементи, струва си да вземете предвид характеристиките и начина на живот на определена къща, конкретно семейство. С izvozva.com, може да планирате множество проекти в дома. С тях се работи лесно и прецизно.

Как да подредим домакинските уреди

Още в процеса на придобиване на нови домакински уреди си струва да знаете точно параметрите на кухнята, така в кухнята, трябва да има достатъчно място, за да използвате пространството възможно най-продуктивно, за да увеличите нивото на комфорт при готвене. Всички детайли трябва да бъдат внимателно обмислени, защото всичко трябва да бъде поставено по такъв начин, че да е едновременно удобно и на свободно място.

Най-подходящото място за хладилника е недалеч от района, в който се приготвя храната. Ако трябва да инсталирате съдомиялна машина, най-добре е да изберете място, което ще бъде по-близо до водоснабдяването. Това може да важи и за местоположението на мивката в кухнята.

Пространство от поне три метра, но не повече от шест, е най-удобното място за работния триъгълник. Тази концепция предполага разстоянието между печката, хладилника и мивката.

В наши дни, двойната мивка придоби особена популярност. Най-подходящото място за шкафа за съхранение на почистващи препарати, четки и парцали ще бъде място някъде около ръба.

Всяка домакиня избира печка, ръководена от лични желания, но във всеки случай повърхността на печката не трябва да бъде по-малка от 35-40 см. Под такава печка си струва да поставите специални кутии за тигани и големи саксии. Ако в кухнята са планирани ъглови шкафове, тогава си струва да инсталирате въртящи се стелажи в тях.

Не забравяйте за правилото местоположение на всякакви обекти: за една работна зона – един двоен изход. Осветлението трябва да бъде насочено към работната повърхност. За да направите това, телата са най-добре поставени под стенните шкафове.

Избраната цветова схема по време на планирането и дизайна на кухненското пространство трябва да се отпусне или стимулира. В стая, която постоянно прегрява, ще бъде правилно да се използват студени тонове (нюанси на синьо, сиво, зелено). За тъмните кухни използването на пастелни цветове (розово, лимонено, кайсиево или шам-фъстък) ще бъдат най-приемливи.

Асортиментът от кухни предоставя възможност за избор на най-подходящия вариант. Такива мебели се характеризират с широчината на предлаганите продукти и добро ниво на качество.