хазарта

Кой е изобретил хазарта

Хазартът съществува от хилядолетия и хиляди цивилизационни години предполагат, че хазартните игри са само една от тези еволюционни черти, от които не можем да се отърсим.


Кой все пак е измислил хазарта?

Съвременната концепция за хазарта трябва да се припише на Европа. Европейците са тези, които са изобретили хазарта в неговия най-голям смисъл, както го виждаме днес. Това по-късно е популяризирано от американците, които отворили хиляди търговски казина. Въпреки това, игрите, които представили, вече били вкоренени в историята на Стария свят.

Бакара започва да се появява във Франция и Италия, около 1400 г. и веднага става хит с хонорари и дори някои обикновени хора, които са се сдобили с комплект карти за игра. Картите изглеждали много по-различно от сега, разбира се. Направете това с Sesame от HustleBet.net.

Европа ще види как други игри идват на власт

Мигел де Сервантес, в едно от произведенията си описва играта като блекджек. Сервантес, който е автор на Дон Кихот и безкрайното търсене на това, което е справедливо и правилно, също споменал игра, наречена „ventiuna“, която по същество е двадесет и едно. Това е и едно от имената на блекджека, тъй като най-силната комбинация в играта е равна на 2021. Това станало, през 1600 г.

И, това не е всичко. Първите казина започват да се появяват в Италия, около 1638 г., когато Ridotto отваря врати във Венеция и по този начин съвременната институция на хазарта се затвърждава в нашата колективна история като вид. Предстоящите години са разкъсвани от войни, глад, пандемии и други катастрофи, но едно нещо остава фиксирано – нашата склонност към хазарта.

В началото на 1800 г. се ражда „Малкото колело на Париж“, описващо играта на рулетка, която незабавно става хит, сред местните и печели слава на целия континент. В Съединените щати играта бързо е изобретена отново във версия „Double Zero“ или „Американска рулетка“, която се отделила от играта „Single Zero“, първоначално въведена в казино Монте Карло, за да запознае повече хора с хазарта и да им даде усещане, че имат шанс да спечелят.

Следват покер годините – в САЩ

От 1830-те години нататък покерът се превърнал в игра за разрешаване на различия, но често и подклаждане на такива. Разбойниците щели да си играят за плячката си и след това да се карат за загубите си. През 1890 г. започват да се появяват едноръки бандити, известни като „слотове“.

Хазартът продължил да се развива, през десетилетията до 1910 г., когато е създаден Лас Вегас. Това бил най-големият център за хазарт в света и по този начин е постигнат „върхът в историята на хазарта“.

Какво следва за хазарта?

Очевидно хазартът е изминал дълъг път от 1900 г. Дейността била превзета от телефонните линии през 90-те години на миналия век и се превърнала в постоянна част от Интернет.

Така, хазартът продължава да се развива, тъй като потребителите търсят нови изживявания, през 21 век. И не е изненада, че той ще продължи да се развива.

Първоначалната му цел била да чете божественото предопределение, но тя отдавна е забравена. Странно как хазартът винаги е бил част от основния ни инстинкт като жив вид. Въпреки, че не може да очаквате „справедливост“ на хазартните маси или дори поглед към бъдещето, все пак можете да се забавлявате малко. Направете това с Sesame от HustleBet.net.