Цветя

Как става пресаждането на растения

При естествени условия кореновата система на растението не е ограничена в пространството, което не може да се каже за отглеждането у дома. Намирайки се в саксия, растението е принудено да живее и да се развива в почвата с малък обем, което означава, че първото нещо, което трябва да осигури е неговата хранителна стойност. И така, ако сте решили да осигурите на саксийните си цветя повече място, а именно, чрез засаждането им в двора, планирайте първоначално почистване на двор. След, което помислете за самите цветя. Стайните растения се пресаждат от време на време, за да могат да продължат да радват собствениците с буйния си цъфтеж и красивия зелен вид.

Как става пресаждането

Разстелете експандирана глина на дъното на саксията и поръсете малко пръст. След като поставите стъблото вътре, започнете да пълните с прясна почва отстрани, като се уверите, че основата на стъблото е 1-2 см под ръба на саксията.

Субстратът трябва да бъде леко уплътнен и потупан по стените на контейнера, така че да не останат кухини.

Когато пресаждате луковични стайни растения е необходимо да изчакате цъфтежа, да изрежете и след това да поставите луковицата в земята до половината, тоест горната й част трябва да стърчи над земята. Ако цветето е твърде дълбоко заровено, луковицата може да изгние, а листата отмират и растението ще умре.

В същото време е важно да се отделят всички дъщерни луковици, както и да се извършва редовно поливане и подхранване до октомври. При правилна грижа през февруари или март цветето трябва да пусне ново стебло.

Пресаждането на стайно растение като дървото на паричките не трябва да се прави често. Само веднъж на няколко години, когато контейнерът (саксията, в която се намира) стане твърде малка и при условие, че не пресаждате директно в двора. Тогава, той се прехвърля в нова саксия с прясна почва.

По-добре е да купите земята, подходяща за кактуси. Всички други действия не се различават от описаните по-горе, с изключение на това, че се препоръчва да се поставят монети на дъното заедно с експандирана глина, за да се привлече просперитет в къщата. Красулата понася трансплантацията много добре и след известно време може да наблюдавате растежа на нови листа.

Красиви и буйни цветя за вас и добре организиран дом със Зелен Божил, www.bozhil.com.