Как да съхраните повече в малкия апартамент

Един от важните моменти, в които всеки от нас е изправен пред дилемата как да поместя всичко е този на съобразяване на нещата. Истината е, че всичко в дома от първа, втора и трета необходимост трябва да бъде съобразено. Избере най-подходящото място за съхранение на важни документи, разписки за плащане на комунални услуги. Всички полезни неща, чанти, гребени, дори фибите за коса трябва да се съхраняват на определено за целта място. Поръчките, които пристигат в дома трябва да отговаря на вашите ежедневни движения и неща. Не е нужно да купувате излишни неща, а когато се налага, заменяйте старите с нови, като старите изхвърлите на боклука.

Чанти, сакове и всякакви неща за съхранение в коридора, могат да заемат много място. По-добре е в тях да съхраните дрехи и предмети, които не се ползват ежедневно.

Между другото, удобни за съхранение на аксесоари са и някои видове кашони, кутии и пр.

За да се поддържа реда в къщата трябва да се включи цялото семейство. Всички неща, струпани на купчина е важно да се прибират на момента, а не всеки път да се оплитате в купища излишни и неприбрани дрехи.

Разписки най-добре се съхраняват в отделен контейнер. Това може да е специална папка за документи и малко чекмедже на бюрото.

Книжа, разписки и всякакви форми на документи са по-удобни да се съхраняват на местата в близост до компютъра.

Организирайте своето лично пространство

Всеки член на семейството трябва да е персонално настроен да си почиства всичко, което му е излишно. Можете да създадете творческо пространство на специална маса, до леглото. Основното нещо са добре подредените лични вещи. Такива дори да бъдат преместени от едно място на друго, винаги трябва да създават впечатление за добре организиран „дом“.

Здравословни навици

Много е просто и много трудно да се научите как да поставяте нещата на място. Работата е там, че навикът се произвежда само, когато вътрешно чувство съвпада с местоположението на нещата. Помислете колко удобно за съхранение на вещи в банята е един допълнителен шкаф или рафт, разположен на височина, на която да не пречи. Това може да бъде полезно и съобразно местоположението на мебелите? Може да помислите за изхвърляне на секция за новия интериор.

За да не се мотаят излишно по рафтове, дори най-смелите решения могат да се окажат най-правилни: няма значение къде държите ключовете за жилището. Може би за вас е по-удобно да ги държи в спалнята. Но важното е, че винаги трябва да знаете къде е правилното за вас и да не се замисляте всеки път, обръщайки къщата с краката нагоре. Ако за вас е логично да вземете ключовете от нощното шкафче, то дръжте това място по-празно, за да са видими, докато изградите навика.

Помислете и за това да намерите най-удобното място в дома си, за да запазите нещата, които са ви полезни. Това е знак, че всяко нещо „е намерило място“ и домът ви ще бъде в идеален ред в дома си.