Изображение с кръгове - защо е интересно и как се използва в интериора?

Изображение с кръгове

Изображение с кръгове – защо е интересно и как се използва в интериора?

Кръгът е мистериозен символ.

От древността той е олицетворение на безкрайността и съвършенството. Също така е един от слънчевите знаци. Разпръснатите кръгове могат да хвърлят мисли за звездното небе. Асоциации възникват много. Може би затова простият и в същото време рафиниран модел на точки и кръгове е толкова популярен.

Розовите кръгове имат древни корени.

Сходството им понякога присъства в пещерни рисунки. Моделът се намира на керамични продукти, чиято възраст се изчислява на хиляди години. Символиката понякога повдига въпроси – невинаги е ясно какво означават петната в определен контекст. На много фолклорни орнаменти могат да се видят още кръгове. Съществуват много модели. Най-вероятното появата им е средата на XVIII век, и родното място – Швейцария.

Значителна роля играе изобретяването на технологията на печатни модели.

В началото на XIX век тъканта придоби голяма популярност, особено сред френските модни линии.

Има различни версии в произхода на името. Според една от тях за първи път се споменава в средата на 19-ти век на страниците на модните списания в САЩ. Производителите на тъкани измислиха своеобразен търговски ход. Те решили да използват името му, за да привлекат вниманието.

Енергия и простота

Дизайнерите на интериора залагат на простота. Тя зае мястото си в тапети, завеси, тапицерия, килими, декор. Точки, кръгове са незаменими и за селския стил. Много оригинални комбинирани са кръгове с ивици и каре. Това създава забавна атмосфера. Ако се стремите към подобни изображения започнете с разчистване от всичко старо и излишно. Обновете вашия интериор, като започнете с цени за извозване на стари мебели в София.