мебели втора ръка

Как да спестите пари за интериорна декорация с мебели втора ръка

Искате ли, всичко да е евтино и красиво?

Повярвайте, не сте сами, много хора искат същото. Ето, защо решихме да споделим някои удивително лесни начини и да ви помогнем да спестите от декориране на интериора, като намалите разходите за домашен декор, без да жертвате стила.

Изберете мебели втора ръка

Модните тенденции идват и си отиват бързо, което означава, че няма смисъл да харчите твърде много, за да сте в крак с тях.

Винаги може да останете в тенденция без заплаха за собствения си портфейл.

Вместо да хвърляте пари за скъп модерен килим или някаква нова мебел, опитайте се да следвате модните тенденции по различен начин.

Защо да изберете мебели втора ръка

Може да добавете реални цветове и материали към старите мебели втора ръка и благодарение на тъканите. Например калъфки за възглавници, завеси и красиви калъфи за мека мебел.

Освен преходността на модата се забелязва и още една нейна особеност – често се завръща.

Така, че никога не изхвърляйте остарелите си аксесоари. Съхранете ги в килера, мазето или гаража, в случай че могат да ви бъдат полезни по-късно.

Често пестеливите домакини, обикаляйки половината град в търсене на някакъв необходим предмет за декорация. И накрая се натъкват на него в килера си.

Може да пребоядисате нещо със спрей боя, да преправите нещо, да добавите или премахнете някъде и готово. По този начин, отново ще сте в тенденцията със стари-нови аксесоари.

Купете използвани артикули

Такива може да са, както самите мебели втора ръка, така и антични предмети за декорация. Един от най-добрите и лесни начини да спестите от декорирането на интериора е да закупите употребявани мебели.

Вярно, когато става въпрос за стари мебели, хората често си представят износен, изцапан, скъсан, отвратително миришещ диван от сметището или нещо подобно. В AntiqueBoutique.bg може да намерите мебели от Ренесеанса, Бароко стил Аристократизъм и класика. Всички предложения ще изглеждат и звучат като нови.

Отървете се от вашите стереотипи, защото говорим за употребявани холни маси, детски мебели или антики – вещи, издържали достойно проверката на времето.

Не позволявайте напукана боя, петна или други дребни дефекти да ви откажат от покупката. Винаги можете да поправите недостатъците и да придадете на старите мебели подходящ вид.

Основното нещо е да се уверите, че структурата е здрава, че няма чужди миризми и щети от вода.

Колкото по-дълго и по-внимателно избирате, толкова по-добър ще е крайният резултат.

Правилото за използвани неща работи важи не само при декоративни елементи, но и аксесоари.

Няма причина да плащате големи пари за аксесоари на търговски вериги, когато може да получите еднакво красиви неща на разпродажба.

Освен това на тези места наистина може да намерите ръчно изработени предмети, единствени по рода си.

Не забравяйте, че комбинацията от различни изключителни малки неща ще ви помогне да освежите атмосферата и да създадете свой собствен уникален стил на апартамент или къща.

Какво ви е необходимо за бюджетна интериорна декорация?

Всеки декоратор, който вярва, че красотата не трябва да е скъпа, трябва да има под ръка следните неща:

Спрей боя, с която ще може незабавно да трансформирате и актуализирате всеки елемент.

Книги, които запълват празните стени или придават на масичката за кафе по-официален и елегантен вид.

Любими предмети (сувенири от пътувания, някои особено запомнящи се неща, които имат определено значение за вас). Такива ще ви помогнат да украсите апартамента и да направите интериора уникален.

Купа с пресни плодове.

Ваза със свежи цветя.

Важно:

Винаги помнете, че оригиналната декорация на интериора невинаги зависи от количеството пари.

Когато говорим за декориране на стая, имаме предвид точно вашия вкус и въображение.

Всеки декор е индивидуално чувство за стил, така че няма и никога няма да има два еднакви апартамента, декорирани от различни домакини.

Не се опитвайте да копирате никого, бъдете себе си и създайте дизайна, който ще харесате на вас и вашето близко обкръжение.