Как да си направите почистващи средства

Много често експертите по почистване казват, че е важно да се използват екологично чисти почистващи средства, особено у дома.

Днес насочваме вниманието именно в почистващи препарати, които са лесни за приготвяне, но които са много ефективни при употреба.

Ако сте разбрали, кои почистваща препарат, кога точно да използвате, то много вероятно е да стане любимият ви.

Ето и фирма за почистване на апартаменти с препарати.

Скраб за емайлирани мивки и вани

За да приготвите тази сечива, ще ви трябва половината лимон и ? чаша боракс. Потопете половината си лимон в боракс и изтъркайте повърхността. След почистване изтрийте добре повърхността. Не го използвайте върху мраморни или гранитни повърхности.

Грижа за почистването

Този почистващ препарат ще работи перфектно върху фурните и решетките. Трябва да смесите ? чаша азотен амоняк с един галон вода. Използвайте гъба и я потопете в разтвора. Нанесете върху мазна повърхност. След почистване изплакнете обилно.

Почистване на стъкло

Почистващият препарат за стъкло е идеален за огледала и прозорци. За да приготвите разтвора, трябва да приготвите 2 чаши вода, ? чаша бял оцет, ? чаша алкохол за разтриване – 70% концентрация и няколко капки от любимото ви етерично масло. Смесете съставките и ги изсипете в спрей. А сега просто напръскайте върху хартиена кърпа и почистете добре повърхността на стъклото. Ако не искате да имате следи по прозорците, не ги почиствайте в горещ слънчев ден.

Цялостно почистване

Този универсален почистващ препарат не само перфектно почиства повърхностите, но и ги дезодорира. За да го приготвите, разбъркайте 5 супени лъжици сода за хляб с една четвърт топла вода. Можете да го използвате навсякъде в кухнята, да почиствате вътрешността на хладилника, всички видове уреди и т.н.

Отстраняване на петна от облекло

Това средство за премахване петна и работи чудесно върху дрехите с ужасни петна. Ще ви трябва галон гореща вода, една чаша миещ препарат на прах и една чаша редовно хлорно избелващо средство. Не използвайте концентрат. Изсипете всички съставки в пластмасова купа и накиснете дрехите в нея за 20 минути. След 20 минути проверете петна, ако те са все още там, оставете дрехите да още малко. След това измийте дрехите, както обикновено.