Как да почистим силно замърсен матрак

Съхраняване на ортопедичните свойства в матрака ще помогне за правилата му функция. За поддържането му обаче се изискват малко усилия, а когато повърхността на матрака е замърсена, това може да предизвика някои заболявания, астма и други здравословни неразположения. Ето, защо е добре да съобразим някои съвети за почистване срещу силно замърсени матраци:

Почиствайте матрака редовно от прах, микроби, мухъл, петна от кръв, урина. Това ще запази здравето и удължават живота на продукта.

Как да се почисти матрак:

Прахосмукачката е идеална за редовно почистване.

Тънкостите на почистване на различни матраци могат да се сведат главно до следните:

Премахва на петна и миризми

Петна от кръв

Миризмата на урина и петна

Натрупвания на прах върху матрака няма да се забелязват и да захабяват повърхността му, ако редовно бъде почистван с прахосмукачка.

След минаване с прахосмукачка, избършете матрака от двете страни с влажна (не мокра!) кърпа плат.

Не забравяйте да избършете рамката на леглото.

Необходимо е да се проветри и обръща на другата страна поне 1 път на месец.

Тънкостите на почистване на различни матраци са:

Матрак изпълнен с кокос – допуска миене и почистване с гъба.

Матраци, изработени от полиуретанова пяна не позволяват щедро навлажнения с вода. Изобилието на вода деформира и провокира появата на петна наподобяващи ръжда. Вижте за някои топ летни дизайн тенденции.

Премахване на петна и миризми

Натрупвания на прах върху матрака няма да са забележими ако той е хигиенизиран с прахосмукачка. Ако искате да се отървете от петна, е възможно да прибегнете до някои средства, които ще попречат на естествено боядисваните растителни влакна, пълнители и процеси като гниене. Можете да използвате различни инструментите у дома.

Петна от кръв се премахват лесно с гъста паста за зъби 1 супена лъжица сол, ? чаша царевично нишесте, ? чаша водороден прекис. Нанесете продукта върху повърхността на място и оставете да изсъхне. Може да се наложи да почистите 3-4 пъти, за да има видими резултати. Научете и как се избира нов матрак.

Миризмата на урина и петна се отстраняват с разтвор на равни количества вода и лимонов сок. С тях се пръска върху петна и повърхности след изсушаване се поръсва със сода за хляб.

Традиционните рецепти за премахване на петна

Петна от червило изчезват след третиране с памучен тампон, натопен в спирт;

Дъвки остана на матрака, лесно изчезват след натриване с лед.

Мухъл и плесен се маха с натриване на белина в самата повърхност на матрака.

Петна от разлято червено вино щедро поръсете със сода за хляб, а след това петното почистете с пяна и малко вода.