Как да планирате почистване на терени в стара къща

Как да планирате почистване на терени в стара къща

Стара къща или обрасъл селски двор далеч няма да е трагедия, особено ако имате желание да въведете всичко в ред. Основното тук е правилната последователност. Нека ви разкажем една случка, от нашето ежедневие…

На електронната поща на dvorove.com пристигна интересен въпрос: „Здравейте! Аз, градски жител, а за първи път в живота си купих къща на село. Беше изоставен (порутен), както и парцела (3 декара): трева до кръста, дървета не добре поддържани и пр. Има прекарано електричество, светлина, трябва да се изкопае кладенец за вода. За мен това е тема табу. Мястото е прекрасно, но просто не мога да реша, какво да правя (къща, парцел, дизайн?). Моля за съвет: откъде да започна?“

Този въпрос пристигна при нас от читателка на име Тинка, на която с удоволствие ще се опитаме да помогнем с решението му и се надяваме и на вас да е от полза…

И така, какво трябва да направите и какво не трябва да направите в: Почистване на дворове?

Разбира се, има много решения, които пряко зависят от бюджета. Тук би било възможно да си наемете екип от работници и да почистите обекта за една седмица, да изнесете всички строителни материали, а специалистите да съдействат с тежката и отнемаща време физическа работа. Накрая, трябва да възстановите пълния ред, след още месец или дори да започнете да строите нова къща. Но, както разбираме, тази опция е малко по-различна от това, което изглежда. Затова и ще ви кажем как да приведете в ред изоставен обект и сгради на неговата територия със собствените си ръце. Започнете по ред:

Почистване на дворове

Купувайки нова къща на село или в околията на града и виждайки описаната по-горе картина, мнозина на вашето място ще са ужасени. И, тук е важно да не се отказвате, а да сте последователни, защото нищо не облагородява човека така, както работата.

На първо място, предлагаме да направите минимално почистване на обекта, за да може нормално да се огледате, да стигнете до къщата, градината, че дори тоалетна. Ходенето по висока трева е неудобно, страшно и опасно, защото в гъсталаците може да има строителни отпадъци, счупено стъкло, ями, стърчащи фитинги и може би някое и друго живо същество, като змии, паяци, порове и т.н. Ето, защо ви препоръчваме да премахнете израстъка максимално, дори и с най-обикновен тример за трева, за да създадете максимален поглед над обекта.

Оглед на лятната вила

Сега, когато имате пътеки в двора и територията е малко по-добре видима, можете да се разходите и да се огледате. Желателно е да вземете със себе си лист и химикал, за да може веднага да записвате идеите си за аранжиране. И повярвайте ми, ще има много от тях наведнъж.

Разхождайки се из територията, където е реално, огледайте се, опитайте се да намерите полезни неща, които ще помогнат в по-нататъшната работа. Това може да е купчина тухли, метални тръби зад къщата, мрежа, която преди това затваряла къща за птици или гълъбарник, дъски или дървен материал близо до плевнята и пр. Всичко това определено ще е от полза, за в бъдеще и за да правите нещо интересно от импровизирани средства със собствените си ръце. Подобен материал ще помогне при строителството, ремонта и озеленяването.

Кога и защо да наемете екипи по почистване на терени

Тук ще се появи и въпроса: Почистване на дворове е важно и отговорно занимание, но да си кажем честно, не е за всеки. Ето, защо днес на пазара се предлагат подобен род услуги. С тях ще може бързо да организирате грубата част от нещата по почистване на терени, за да сте по-свободни за приятната част – аранжиране на територията в двора.

Повече за предлаганите на пазара услуги, посетете следния линк: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.