картички за рожден ден

Как да отпразнуваме рожден ден по необичайни начини

Важен критерии за организиране на рожден ден е наличието на средства. Това, обаче хич не означава, че без много отделени финанси, празникът ще бъде скучен и безличен.

Ако мащабът на тържеството не е голям или просто искате да отпразнувате рождения си ден по забавен и необичаен начин, ще ви кажем колко евтино може да го направите. При това истинският празник няма да ощетите целия ви бюджет.

За да мине подобаващо и добре организирано вашият рожден ден, трябва да планирате, поне седмица или две. За да се порадвате на празника и гостите, лакомствата не са единственото над което трябва да помислите.

Важно е да помислите над всеки детайл: мястото на празника, броят на гостите, темите, състезанията. Дори и метеорологичните условия трябва да бъдат взети под внимание, ако се планира рожден ден сред природата. Въз основа на тези изисквания бюджетът ще зависи от това.

План за подготовка на рожден ден!

Да се определи място за празника. Това може да бъде ресторант, кафене, нощен клуб, в къщата, дори най-обикновен апартамент. Всяко едно от тези места може да се превърне в идеално място за празник.

Време е да напишете сценария. „Настроение на плажа“, „Коктейлно парти“, „Парти с пижами“. Независимо кое име изберете, то трябва да съвпада с основната идея на празника.

Дизайнерско оформление за рожден ден!

Ако рожденият ден ще бъде у дома, достатъчно е да украсите с цветни балони, плакати, забавни снимки с вашите приятели.

Подгответе изненади за гостите!

За да бъде приятно за всички, най-добре е предварително да се приготвите малки подаръци. Може да ги представите на всеки етап от рождения ден. Изненадата ще е по-неочаквана, колкото е по-интересна.

Водещото нещо е да бъде весела и безобидна обстановката. Не забравяйте да заснемете празника. Не пропускайте, където и да е организирано събитието да подготвите покани за рождения ден!

3 идеи за необичаен и евтин рожден ден

Време да вземете решение за формата на празника.

Предлагаме ви как да празнувате рожден ден по 3 необичайни начина:

  1. Японско парти за рожден ден – ако сте редовни гости на японски ресторанти, обичате суши, то тогава е време да се запознаете не само с японската кухня, но и с културата на земята на изгряващото слънце. Информирайте гостите предварително за формата на празника, за да могат да подготвят гейша. Не е нужно да търсите истинско кимоно. Достатъчно е ярка красива рокля или удължена копринена риза с широк ръкав, закопчана с колан в талията.

Разнообразете масата с ястия от риба и морски дарове. Сервирайте ястията и приборите от традиционната японска кухня: дървени пръчки, бамбукови рогозки, подложки, квадратни или правоъгълни чинии.

Украсете с ярки чадъри, свещи и салфетки, сгънати на ветрило. Завършете празника с чаена церемония.

За да създадете празнична атмосфера, погрижете се за декорирането на апартамента. Снимки с изображение на сакура, ориенталски мотиви, ярки хартиени фенери, ароматни лампи, тамян, свещи са подходящи за това.

  1. Караоке парти за Рожден ден – ако душата изисква музика и забавление – организирайте караоке парти. Може да празнувате рождения си ден в клуб за караоке или у дома. Може да забавлявате гостите с подходящото оборудване и горещи песни. За удобство може да създадете каталог от налични песни.

Караоке пеенето може да е придружено от състезания. Може да организирате индивидуални или отборни състезания или конкурс: „Познай мелодията“, „Кой пее най-оригинално“ и др.

  1. Рожден ден сред природата – по-лесно и по-интересно е да организирате парти извън града – може да изненадате поканените приятели с ястия, приготвени на открито: картофи, изпечени на въглища, месо и зеленчуци. Ако в близост до мястото има резерват, може да хванете риба или раци и да приготвите рибата на момента.

Предимствата на почивка и парти, сред природата включват красиви пейзажи, чист въздух, възможност за игри на открито. Бюджетът за празника ще е по-малко от събирането в кафене или ресторант. Тук списъкът с гости може да бъде неограничен – има достатъчно място за всички.

Недостатъците на такава мероприятия включват непредвидимостта на климатичните условия – дъжд или студен вятър.

Сами виждате, че организацията и това: „Как да отпразнуваме рожден ден?“ може да го превърне в изключително събитие, което гостите ви да помнят дълго!

Най-важното е, че получавате удоволствие от този ден, защото това е вашият празник!

Изберете приемлива опция, така, че партито да бъде запомнено, също както вие самите ще запомните всички дадени ви подаръци и красиви картички за Рожден Ден!

Няма значение, на каква възраст ставате! Важното тук е да помните с мило празника си!