Как да обзаведем малък дом

Как да обзаведем малък дом

Собствениците на малки апартаменти или къщи традиционно избират комплект мека мебел, шкафове за книги, оборудване и дрехи, сгъваем диван и маса за подреждане. Стаята обаче не трябва да се разглежда само от гледна точка на функционалността.

Всекидневната може да бъде превърната в офис с мека мебел, шкафове и маса. По-добре е да подредите мебелите близо до стените, да изберете шкафове „под тавана“, за да спестите място.

Секциите за офиса могат да изпълняват различни функции – от съхраняване на домашна библиотека до монтаж на видео оборудване. Монтирането на стелажи перпендикулярно визуално разделя помещението на няколко зони. В тъмната част на стаята, диванът естествено ще изглежда по-добре, в по-светлата – на работния плот.

За всичко това си има чалъм и за него може да узнаете с екипа на Хамал.Бг.

Стелажите променят стаята

В стаи с малки прозорци, ниските стелажи или стелажите без задни стени ще изглеждат по-добре. Ако сте купили кухните насипно или на части, тогава и самата им подредба може да е импровизирана.

Такива придават специален комфорт на стаите, граничещи с хола. Стелажите, свързани с панти спестяват място. Някои стелажни системи са монтирани без винтове, а други са фиксирани между тавана и пода.

Как да увеличите площта на стаята

Грубите стени са оправдани само в големи помещения. Да си в едностаен апартамент с такива стени причинява дискомфорт.

Не трябва да има проходи на места за почивка или работа. Ако апартаментът няма възможност да заема отделно място, интериорните предмети – прегради, мебелите позволяват уединение.

За малък апартамент ще бъдат подходящи маси със стъклена повърхност, леки столове с отворени крака.

Кажете „не“ на обемното оборудване – направете избор в полза на лаптоп, ограничено количество оборудване в кухнята.

Ако имате много излишни неща за изхвърляне от дома, не се колебайте да разберете за Цени за почистване на апартаменти с извозване на всички отпадъци.

Цветовата схема в стаите

Използвайте различни, разпръснати източници на светлина в стаята. Етажните лампи и малките лампи ще придадат уют. Полилеите също намаляват зрителната площ. Полилеите „спускат“ таваните и те трябва да са ярки и възможно най-високи.

Деликатната монофонична цветова схема увеличава пространството. Опитайте се да изберете цветове в унисон с големи парчета мебели в апартамента. Студените цветове отдалечават обектите. Контрастирането на различни неща от тъкани – възглавници, завеси ще съживят всяка стая.

Надяваме се съветите ни да са ви били от полза. Ако имате нужда от друго, потърсете ни на: https://хамал.bg/цени.