Как да купя количка

Много родители използват детските колички през цялото време от израстването на детето. Те са полезни за изминаване на дълги разстояния в дълъг ден и докато самото дете не започне самостоятелно да ходи.

Какво да търсите при покупка и как да изберете най-подходяща бебешка количка, научете сега, преди покупката:

Безопасност: Уверете се, че количката има здрава рамка и колани за привързване на детето; Това ще попречи да се прибере случайно, докато возите детето. Проверете за остри ръбове или места и механизми, които могат да се кажат опасни за детето; Малките пръсти могат да бъдат уловени между металните части или да бъдат захванати от непокрити пружини.

Потърсете количка, която гарантирано отговаря на високи стандарти за безопасност!

Колани: Системата за задържане е задължителна. Тя минава около кръста, между краката и се спуска над раменете. Проверете закопчалката и това дали е лесна за отваряне и сигурна за детето.

Регулируема седалка: Новородените се нуждаят от седалка, която се накланя в различни позиции, докато бебето все още няма контрол на главата и не може самостоятелно да седи. Обикновено това е периода до 6 месеца. Дори при малки деца или по-големи бебета, седалката с накланяне е плюс за стабилна подпора на гръбначния стълб. Някои модели детски колички имат седалки, които могат да се обърнат нагоре. Проверете дали механизмът за наклон на седалката е лесен за използване, за предпочитане с една ръка.

Маневреност: Може да я тествате като опитате да натиснете количката и да я завъртите с една ръка. Ако колелата се въртят отпред и отзад, ще може по-лесно да движите количката.

Спирачки: Проверете спирачките на бебешката количка. Дали е лесна за работа, дори когато сте с отворени обувки? Тествайте ги в магазина; Колелата трябва да се заключват, когато спирате за почивка. Също така помислете дали спирачките ще заключват едновременно двете колела или поотделно.

Височина на дръжката: Дръжките трябва да са на нивото на ханша или малко по-ниско. Повечето колички са създадени за средностатистическата височина на жената. Може да искате количка с по-високи ръкохватка или регулируема такава. Тогава може да закупите допълнително удължители за дръжката.

Козирка: Регулируемият сенник на бебешката количка е задължително условие. Той ще предпази от слънце, дъжд и вятър и ще направи по-комфортно пътуването. Сенниците с тъкан, която предлага UV защита, са най-подходящи за слънчеви разходки.

Място за съхранение: Кошницата под седалката е удобна за съхранение на торбичката за пелени. Помислете, какво друго ще пренасяте; Ако възнамерявате да вземете бебето си на екскурзии, то просторна кошница за поместване на всичко необходимо ще е от голяма полза.

Лесен за почистване плат: Където и да е вашето бебе, каквото и да правите бъркотията ще ви следва. Свалящите се покривни платове могат да улеснят почистването.

Универсалност: Класическите модели колички, могат да се превърнат в двойни или тройни. Такива са полезни за родителите, които планират повече деца. Потърсете количките, които предлагат допълнителни седалки за бебета.

Важно в подбора на детска количка е да следите за комфорта и нейната безопасност.