оригинални часовници

Как да избираме мъжки оригинални часовници

Часовниците са необходим аксесоар. Те адекватно допълват личния стил на всеки мъж, а това е жив показател за неговия успех. Ето защо, изборът на мъжки оригинални часовници не е лесен.

В тази статия ще говорим за пет важни детайли. Именно на тях, обърнете внимание, когато купувате маркови часовници за силния пол.

5 подробности около мъжки оригинални часовници, на които си струва да се обърне внимание

Механизъм на ръчните часовници

Днес на пазара се предлага широка гама електронни, кварцови и механични часовници. Такива,се намират по рафтовете на магазините, какъвто е магазин за часовници Timebox.bg.

Важна точка са механичните часовници, които могат да бъдат с автоматично или ръчно настройване. Разликата между механичен или кварцов часовник е само в захранването, необходимо за правилното функциониране.

В механичните ръчни мъжки часовници функционира спирална пружина. Недостатък е, че с времето, неравномерното отпускане може да доведе до отклонения.

Тук батерията също има важна роля. Тя е отговорна за работата на кварцовия часовник, следователно отклонението във времето при тези модели ще бъде незначително (около петнадесет секунди на месец време).

Разбира се, мъжките часовници с кварцов механизъм не се нуждаят от презареждане, батерията им издържа достатъчно дълго и има завиден експлоатационен живот.

Съществува голяма разлика между часовниците с кварц и механичните. Това е тяхната стойност. Факт е, че механичните часовници се сглобяват на ръка, поради което цената им е доста висока. За разлика от тях, кварцовите часовници се създават с помощта на автоматизация.

Мъжки оригинални часовници с каишка или гривна

Днес производителите на маркови мъжки часовници предлагат широка гама продукти. Кожените каишки са доста популярни. Те имат висока цена, изглеждат много стилно, но в същото време са крехки. С времето се появяват пукнатини по повърхността им.

При металните гривни, срокът на експлоатация е значително по-дълъг. Тяхната устойчивост е много по-висока. Те, обаче, както всички останали, имат своите недостатъци.

Ето защо, покупката на оригинален часовник гривна, определя, защо моделът е по-скъп.

Използвани материали в мъжки оригинални часовници

Ако решите да изберете мъжки оригинални часовници, не забравяйте да обърнете внимание на материала, от който са направени. Най-често използваните са алуминий, неръждаема стомана, месинг, пластмаса и титанова сплав.

Алуминият се използва главно в производство на евтини модели. Мъжките часовници от по-висок ценови сегмент се създават от неръждаема стомана и титанова сплав. За производството на евтини модели се използва популярен материал като поликарбонат.

Механизмът в часовника е водещ детайл. Важна роля има и стъклото. Днес се използват кристал, сапфир, минерално стъкло и пластмаса.

Маркови часовници

Модерният пазар, предлага доста широка селекция от маркови мъжки часовници. Сред тях модерните набират голяма популярност. Те имат ярък и смел дизайн и се носят не само като допълнителен аксесоар, но и като самостоятелна част от образа. В допълнение, основното предимство на модните часовници е фактът, че такива могат да се променят в зависимост от това как се променят модните тенденции и дори настроението.

Сред съвременните модели мъжки оригинални часовници за силния пол са популярни марки като Emporio Armani, Michael Kors, Hugo Boss, Diesel, Daniel Wellington, Skagen, Fossil, Tommy Hilfiger, Casio и други.

Най-добрите модели от водещите модни компании са представени в магазин за часовници Timebox.bg.

Стилове мъжки часовници

Преди да изберете мъжки часовник, не забравяйте да помислите за стила. Ако предпочитате класика, работите в офис, често носите костюм, тогава ще ви харесат елегантни модели с кожена или метална гривна.

Класическият стилен часовника се характеризира с ясни линии, чист дизайн, спокойни цветове. За най-добра класика се приема, часовникът и обувките да съвпадат по цвят, но ако това не е така, винаги може да изберете часовник с гъвкава метална гривна.

За почитателите на спортния стил, има модели часовници с необичаен дизайн, допълнени от различни функции. Такива модели, често имат смел вид и са доста масивни. Ако искате да привлечете вниманието към себе си –вашият часовник трябва да има оригинални форми, дизайн и цвят. Казано с една дума, да е като стандартен модел.

Ето, защо специалистите от онлайн магазин www.timebox.bg препоръчват да избирате дизайнерски часовници.

Надяваме се, че нашата статия, ви е помогнала и сега знаете как да изберете мъжки оригинален часовник.