Как да изберем дамски часовник

Жените започнаха да заемат практически една и съща ниша в обществото и семейството, също като мъжете. Ако някога часовникът е бил аксесоар за китката само при мъжете, сега той се носи от нежния пол наравно. Естествено часовникът на ръката е по-скоро елемент от гардероба, отколкото мултифункционален аксесоар, така че параметрите на избор са повече в стил, отколкото в масовата функционалност.

Стил и форма на дамските часовници

На първо място, жената обръща внимание модела дамски часовници. Производителите и дистрибуторите на часовници: https://timer.bg предлагат най-широк асортимент. Те се различават по форма, стил и дизайн, както и по видове кайшки.

Най-популярните модели са:

  • с голям или миниатюрен калъф;
  • необичайна форма;
  • с камъни;
  • гривна вместо кожена каишка или метална верижка, тип синджир.

Асортиментът от дамски часовници позволява да откриете всеки от най-оптималните варианти.Съществуват модели спортен стил, които са лесно адаптивни към облеклото или подходящи за ежедневието с много голям циферблат. Тези модели насочват вниманието към точката на изображението и тогава не са необходими други аксесоари. В бизнес стила, изумително изглеждат класическите часовници без камъни, по-скоро наподобяващи часовници за мъже, но с тънка каишка. Всички те приличат понякога на гривна, а наличието на камъни ще подчертае само статута на притежателя им. Има варианти за миниатюрни калъфки с всякакви форми. Някои от моделите часовници за жени наподобяват бижута.

Моделите с диаманти са не само украшение, но и инвестиция в бъдещето, а търсенето на модели със скъпоценни камъни винаги е високо. Този аксесоар се фокусира върху позицията на жената, която е в хармония с тоалета, както с вечерната рокля, така и с класическия костюм.

Като цяло, изборът на дамски часовници, зависи от личните предпочитания. Украсени по различни начини, не само с ленти и каишки. Всичко това създава оригиналност и екстравагантност.

Функционалност

Допълнителните функции са популярни сред женските ръчни часовници, но не толкова, колкото в мъжките часовници. В много класически версии има: дата, хронограф, допълнителен индикатор за време 24-часов формат, дневен дисплей.

Спортните порти изглеждат не толкова елегантни, но гамата от възможности е по-широка. Те могат да бъдат оборудвани и с подсветки, аларми, въртящ се панел, показват световното време, хронограф и дори калкулатор. За тези, които обичат гмуркането, опциите часовници са проектирани с висока водоустойчивост.

Ако се съсредоточите върху цената, можете да изберете красив дамски часовник от всеки производител. Моделът може да е с камъни, материали, функционалност. Всичко това ще окаже влияние върху настоящата стойност.

Основното нещо, обърнете внимание на марката и дизайна на аксесоарите и едва тогава върху неговите характеристики!