Как да затоплите къща

В старта на есента и предвид предстоящата зима всяко домакинство трябва да се замисли за най-ефективни методи да затопли дома. Потърсете евтини климатици, а най-първото нещо, което трябва да направите е да изолирате дома си, а преди това трябва да определите нивото на херметичност. Поради факта, че топлият въздух се издига е важно да се провери нивото на таванско помещение или таван. Запечатването на тавански стаи е доста скъпо, но гарантира едно високо ниво на топлоизолация и може да спести значителна сума пари.

Как да се използва рационално покрива:

Основният метод на практическото определяне степента на изолиране на тавана е проверка за наличие на греди или липсата на такива. Съществуването на греди на тавана, обикновено показва ниско ниво на стягане. При изчисляване размера на необходимите материали за изолация е необходимо да се обърне внимание на коефициента топлопреминаване на резистентност. Колкото по-високо е това съотношение, толкова по-надеждно и по-ефективно се ще се използва и изолационен материал. Вижте и някои екологични съвети за по-зелено изхвърляне на битови отадъци.

Как да задържим топло в къщата и какви материали са най-полезни?

Най-често използваните изолационни материали за тавански или таванско помещение са ролки фибростъкло, които обгръщат насипната изолация. При инсталиране на топлоизолационни материали, обърнете внимание на следното: Насипната изолация е най-ефективната форма на изолация, но е доста трудно да се установи. Фибростъклото се обгръща с изолационни ролки и от друга страна е доста лесно за инсталиране. Научете за онлайн търговията днес.

Как да се изолират основите на къща

Вътрешна изолация за фундаментни стени може да се инсталира само върху суха основа. Когато основата е пресъхнала, опаковъчната изолация може да се използва в ями на стените, тавана и рафтове по стените. Ако в основата все още не е напълно готово, може да се приложи фибростъкло и изолационни рула с пластмасови стенни покрития. Изолацията в непосредствена близост до стените ще предотврати проникването на студен въздух и ще помогне за намаляване на разходите за отопление. Това обаче може да крие и някои недостатъци:

Вече проникнала през стената влага може да доведе до кондензация;

Поради полагане на хидроизолация в основата ще е трудно да се обработват сухи стени.

Изолационни материали не трябва да се инсталират, ако има мократа фондацията;

Процесът по инсталацията на топлоизолация е възможен само след отсъствие на вероятност от проникнала вече влага. Ето и какво трябва да знаете за един по-чист дом.