Как да допринесем за опазването на околната среда

Както мнозина от вас вероятно знаят, планетата празнува Деня на Земята тази година на 22 април. Това е ежегодно тържество, където се провеждат събития по целия свят, изграждайки подкрепа за опазване на околната среда и насърчавайки хората да „направят малко“.

Това не би трябвало да ви изненада, така, че изцяло се съгласяваме с настроенията зад Деня на Земята и искаме да се включим! За да покажем подкрепата си за движението, сме събрали няколко ежедневни начина, по които всички можем да допринесем за опазването на околната среда – независимо, дали е у дома или на работното място. Може да са малки предложения, но ако всички се придържаме към тях, може да гарантираме, че светът ще изглежда много по-зелен и чист!

Тук може да видите за цените за почистване и извозване са много приемливи.

  • Направете компостиране! Поставете купчина компост във вашата градина или вземете кошче за компост. Всички хранителни отпадъци, които изхвърляте от кухнята си, могат да отидат на купчината компост, създавайки ценна, богата на хранителни вещества почва. Независимо, дали става въпрос за яйчни черупки, бананови кожи, паднали листа или вашите тревни гарнитури, палете го на компостната купчина и направете по-малко!
  • Намалете времето, което прекарвате в колата си. Използвайте обществен транспорт или инвестирайте в мотор за по-екологичен начин за пътуване. Ако наистина не сте склонни да оставите колата си зад себе си, защо да не опитате да пътувате с кола? Това е чудесен начин да намалите емисиите си и да направите света малко по-зелен. Ако вземете колегите си по пътя за работа, може да направите и четири отделни пътувания с кола в едно превозно средство!
  • Уверете се, че работното ви място рециклира правилно отпадъците. Нашата услуга за извозване на отпадъци е чудесен начин да сме сигурни, че отпадъците няма да бъдат изхвърляни на депа. Тук може да се запознаете с Цените за почистване и извозване са много приемливи. От изключително значение е да бъдете отговорни с нещата, които изхвърляте, когато сме на работа.
  • Избягвайте найлоновите торбички! Много супермаркети и магазини сега таксуват пластмасови торбички, за да насърчат хората да носят свои алтернативи „чанта за боклук“. Може, дори да използвате повторно старите си пластмасови торби, вместо да купувате нови всеки път – знаем, че хиляди домакинства в цял свят ще разполагат със специално място за съхранение на своите резервни пластмасови торбички, така че защо да не ги вземете отново. Така ще е далеч по-добре!
  • Проведете изчистване у дома. Отървете се от всички боклуци, от които не се нуждаете. Опитваме се да използваме повторно или рециклираме възможно най-голяма част от отпадъците, които оползотворяваме, намалявайки натиска, върху площадките за сметища и насърчавайки кръговата икономика – така, като почиствате килерите си, вие също помагате за почистването на планетата!
  • Рециклирайте колкото може повече хартия. Хартия и картон съставляват огромен процент от статистическите данни за отпадъците – в момента 67% от използваната в хартия и картон са възстановени за рециклиране, но сме сигурни, че цифрата може да бъде много по-висока! Нашата услуга за разчистване на отпадъци в Лондон е чудесна не само за домове, но и за офиси, където хартиените архиви бързо се изваждат за „облачни“ опции и онлайн бази данни. Ако се отървете от големи обеми хартия, уверете се, че го правите правилно!

Винаги се опитваме да допринесем за опазването на околната среда – уликата е в името! Ние винаги практикуваме това, което проповядваме, а нашите услуги за извозване на отпадъци поставят рециклирането и повторната употреба на продукти над всичко останало. Никога няма да изхвърлим отпадъците на депото, ако мислим, че с тях може да се направи повече! За повече информация относно различните ни услуги, свържете се с  един от нашия екип днес. И честит ден на Земята на всички вас от екипа на чистачи.com!