Какво е цветна психология от Фирми за изхвърляне на мебели София

Психологията на цвета се използва в много области, от брандиране и маркетинг, до интериорен дизайн, изкуство и други. В опит да се използва оптимално цвета за постигане на определена цел, тя се използва от всякакви хора, фирми за изхвърляне на мебели София и какви ли не организации.

От Чистачи.соm ни дават някои интересни факти за това, какво е психология на цвета. Вижте ги:

Като пример трябва да осъзнаете, как се чувствате, след като заспите в спалня, пълна с бледи, неутрални цветове. Ще се почувствате ли по-отпочинали или не? Ще ви накара ли стая с лилаво боядисани стени да се чувствате по-спокойни или не? Цветът повлия ли върху избора на последната закупена дреха или не?

Най-вероятно ще имате силно чувство за всички тези въпроси. Въпреки, че отговорите може да се различават от човек на човек в зависимост от фактори като култура, образование, местоположение, възраст и други. Имат значения цветовете, които са по-универсални.

Например, ние естествено свързваме топлите цветове като червено, оранжево и жълто с топлина и слънчева светлина, докато студените цветове като синьо, зелено и лилаво обикновено са успокояващи и освежаващи.

Значението на цветната психология в интериорния дизайн

Предвид факта, че цветовете имат толкова силно влияние върху човешките емоции, те могат да бъдат използвани разумно в интериорния дизайн, за да предадат конкретно послание и да оформят начина, по който то се възприема.

В интериорния дизайн психологията на цвета е инструмент, който влияе на настроението на стаята повече от всеки друг фактор. Различните нюанси предизвикват определени емоции и при избора на цветове е важно да вземете предвид вида атмосфера, която искате да създадете и кои цветове ще ви помогнат да постигнете това.

Когато говорим за психология на цветовете в интериорния дизайн, ние не говорим само за това как цветовете влияят на настроението, но и как могат да накарат да изглеждат добре.

Постоянно сме заобиколени от различни нюанси у дома и те имат дълготраен ефект върху начина, по който мислим, чувстваме и дори изглеждаме пред другите.

Що се отнася до цветовете, използвани в интериорния дизайн, топлите цветове като червено, оранжево и жълто се считат за нюанси, които предизвикват чувство на щастие, оптимизъм и енергия. Те са идеални за обществени пространства в къщата, като хол, трапезария или балкон. Според изследвания червеното по-специално помага за повишаване на апетита на човек.

По-студените нюанси като зелено, синьо и лилаво се считат за успокояващи и успокояващи и са идеални за спални. По-специално се смята, че виолетовото подобрява креативността.

Психологията на цветовете показва, че изборът на цветове, които ви заобикалят е от съществено значение за определянето на това, как дадено пространство ще ви накара да се почувствате.

Източник: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F