Какво е Фън Шуй?

Фън Шуй. Какво е това? Загадъчната доктрина на изток или адаптирана за средната класа население на земята (и портфейла му). Какво представлява това учение и на какво да се научим от него?

Първо трябва да се потопите малко в историята на фън шуй. Това учение идва от дълбините на историята и културата на Китай. На обикновен език фън шуй е способността правилно да се организира пространството, така че да не се нарушава хармонията в природата и хармонията на човешкия дух. По това време на основните разпоредби от доктрината формулиран от китайското Ян I, езикът е доста объркващ, поради непонятни за обикновените граждани символики. Особено за тези, които са израснали извън китайската култура.

През 1086 г. китайците, живеещи в САЩ, опростяват основните принципи на фън шуй, като ги формулират най-ясно за хората. Според тях текст „правилно разделение“ се отнася за жилищна площ, маркирани знаци, символи. Всички те носят в къщата мир, любов, романтика, пари и така нататък.

За да организирате вашата по правилния начин е добре да направите голямо почистване с Konkurenti и след това да подредите дома, според Фън Шуй.

Традиционните китайски статуи на божества и символични фигури на животни не са нищо повече от характеристики на културата на страната. Самото Фън Шуй е нещо повече. Това е хармония в отношението на човека към пространството и всичко, което запълва това пространство. Ако човек знае как да организира всичко, което го обкръжава, тогава ще разбере, ще може да подобри живота си.

Истинската доктрина за фън шуй е поставена върху основните закони на битието и създаването. И това е малко общо. Изборът коя статуетка къде да поставим, кой какъв цвят мебели да купувате и др.

За съжаление съвременната интерпретация на така наречените учители на това учение е насочена по-скоро към увеличаване на продажбите на различни окултни предмети. И въпреки че мнозина казват, че модерните правила на Фън Шуй им помагат в различни сфери на живота, може да се твърди, че това е само програмиране за успех.