Какво е РЕД и как е свързан с настроението ви

Какво е РЕД и как е свързан с настроението ви

Важен ли е редът за вас и как е свързан с „продължителността на живота“ на любимите ви мебели? ; Нека да го разберем:

На първо място, редът е свързан с хармония, тоест хармонично подреждане на обекти в пространството, което от своя страна се отразява на настроението и вътрешната организация. Този принцип се култивира от известната практика на символично изследване на пространството на Фън Шуй. Нейните последователи подчертават важността на поддържането на реда в къщата, което се улеснява от прости правила:

  • изхвърлете стари и ненужни неща – не затрупвайте жизненото си пространство. Ако се нуждаете от безплатно извозване на стари мебели Пловдив, последвайте изходящата връзка.
  • намерете конкретно място за нещата, от които се нуждаете – помнете израза „Поставете всичко на мястото си“;
  • разделете дома си на зони: за работа, почивка и хранене;
  • придържайте се към тази поръчка всеки ден.

Малко вероятно е да спорите, че имате навик да трупате по същество ненужни неща, като твърдите, че един ден те могат да ви бъдат полезни. Така, че складовете с фотьойли, рафтовете, в случаите се оказват. Рафтовете са деформирани от теглото и трябва да търсите правилното нещо дълго време. Хвърлете навика да бъдете Плющкин!

Зоновото пространство не само улеснява задачата за подреждане на мебели и дава място за дизайнерски идеи, но също така организира живота ви и защитава мебелните предмети, например от случайно разлято кафе. Всъщност често работим на лаптоп със сандвич в ръце, качваме се на стол в хола, гледаме телевизия в кухнята или взимаме работа в спалнята с нас. Но в крайна сметка получаваме пространствен хаос – много неща, които нямат своето място, се скитат от една стая в друга и се губят между боклук.

Гурутата на организационното пространство препоръчват да се култивира навика да се използват зоните по предназначение. Така в спалнята трябва да се отпуснете, да гледате телевизия в хола или да приемате гости, да хапнете и да готвите изключително в кухнята.

Така създавате хармония в отношенията между вас, вашия дом и вашите неща. Вие съзнателно, като опитен дизайнер, избирате място за тях и организирате жизненото си пространство. Ако се придържате към тези правила, ще видите, че почистването на апартамента е станало много по-лесно и по-бързо. В крайна сметка всичко е на мястото си. И вашите мебели не страдат от излишни петна от храна и следи от горещи ястия.

Хармонията в къщата се улеснява и от мебели, които отговарят на вашите нужди и изисквания – богат избор от комплекти за спалнята, кабинета, кухнята може да намерите в каталога на производители със световно признато качество!

Източник: www.rashko.com