Изработка на уеб сайт

Изработка на онлайн магазин, които да продава

Ако попитате различни хора, собственици на онлайн магазини, как са започнали бизнеса си и какви съвети ще дадат на начинаещите, ще получите различни отговори.

Факт е и, че начинът на правене на нещата е до голяма степен определен от характера на самия човек. Това е така, както много други нещата, които са индивидуализирани.

В началните съвети за Уеб дизайн, винаги може да чуете по-конкретно и формулиран специфичен алгоритъм, как да отворите онлайн магазин от нулата, независимо от предмета. Това е един вид стъпка по стъпка инструкция, която ще предоставим на нашите читатели. Надяваме се, че ще ви помогне в трудния, но очарователен бизнес за изграждане на успешен бизнес.

Персоналът, техническата платформа, обработката на поръчките и инструментите за интернет маркетинг – всичко това се различава малко от магазин до магазин, независимо от размера и обема на трафика. Единствената разлика е в подхода на изпълнителите, който определят качеството на работата като цяло. Това се обяснява с факта, че правилата на икономиката, поведението на купувачите и продавачите обикновено са универсални за повечето бизнес сфери. И така, как да отворите онлайн магазин, какво ви трябва и как да започнете?

Представяме ви нашите стъпка по стъпка инструкции.

Преди да отворите нещо, трябва да помислите: с какво ще търгувате? Вашите следващи стъпки до голяма степен зависят от избраната ниша: намиране на доставчици, закупуване на стоки, позициониране, работа с клиенти и т.н. Трудно е да се създаде успешен бизнес, ако продадете продукт с 15% надценка на покупната цена, от която се изразходват още 10% за привличане и обслужване на клиенти. Ето защо ясното разбиране за това какво и как да се направи, например под формата на бизнес план, значително опростява работата и увеличава шансовете за успех.

В търсене на доставчици

Това е обширна тема, заслужаваща отделна статия. Тук е по-добре да се ръководим от тези стоки и ниши, в които има оферти от няколко търговци на едро. По този начин, да се отървете от потенциална зависимост и в случай на рязка промяна в ценовата политика или проблеми с наличието на стоки от продавача, вашият бизнес няма да пострада. Може просто бързо да се преориентирате.

Най-често срещаните схеми за взаимодействие с доставчиците са следните възможности:

закупуване на стоки и съхранение във вашия склад;

съхранение в склада на доставчика и закупуване на наличност;

Ако всичко е ясно с първите две опции, в случай на последната схема, поръчките се получават през вашия онлайн магазин, а самият продукт се съхранява от производителя или търговеца на едро и той също така обработва неговата доставка.

Търсене на доставчици на стоки трябва да бъде предварително, преди да решите да отворите онлайн магазин. И това може да стане с помощта на различни методи: чрез търсене в интернет, на уебсайтове с обяви и тематични форуми, във вестници и в индустриални изложения / конференции.

Време е да изберем име домейн (име на магазин) и да регистрираме хостинг за сайта. Името на домейна е адресът на уебсайт в интернет, където може да го намерите в търсачката или чрез въвеждане в браузър. Ако вече имате своя собствена марка, най-добре е да ползвате нея. Домейнът не трябва да бъде твърде дълъг, запомнящ се и лесен за произнасяне. Първо трябва да регистрирате име на домейн, но с хостингът не може да бързате и да отлагате този бизнес в края на работата.

Хостингът е място на отдалечен сървър, който се определя от доставчика на услуги за хостинг на вашия сайт. Разбира се, всичко това може да изглежда сложно и неразбираемо за неспециалист, затова препоръчваме да кандидатствате за професионална изработка на електронен магазин, за да не допускате грешки.

Работещ по план – специалист

Да се делегира такава отговорна задача, като развитието на онлайн магазин, на всеки – е много рисковано, тъй като недобросъвестен избор може да доведе до негативни последици. Затова при избора на изпълнител трябва да се подходи с най-голяма сериозност и разбиране на важността на задачата. Препоръчваме да започнете от редица критерии:

Анализиране на портфейла;

повече за историята за компанията;

коя CMS се разработва;

средните разходи за развитие;

график за развитие;

функционалност и възможност за разширяване;

работата е извършена по договор или без;

Оптимизиран ли е магазинът SEO?

предоставя ле се техническа помощ;

дали договарящата компания се занимава с по-нататъшно популяризиране на онлайн магазина.

Обектите, изброени от нас, са повече от достатъчни за избор на отговорни ръководители, които ще изпълняват наистина висококачествена работа за вас. Като пример, можете да се запознаете със случаите на нашите клиенти , които доказват, че успехът зависи от качеството на работата, а не от предмета.

Стартиране на уебсайта за онлайн магазин

Създаването и конфигурирането на сайта се извършва с помощта на специална система за управление (CMS), от която има много. Те се различават по цена, капацитет и качество. Специалистите по изработка на сайт от elenkov.net, използват за създаване на онлайн магазин модерна платформа от световна класа, която позволява да отворите онлайн магазин на почти всяко ниво, оптимизиран за нуждите на търсачките, с удобна настройка на начините за плащане и доставка. Ние също така предлагаме на нашите клиенти едновременно уникален дизайн от нулата и богат избор от висококачествени готови дизайни.

Веднага след стартирането може да започнете да попълвате онлайн магазина с стоки и да създавате необходимата информация и съдържателни страници. В бъдеще винаги можете да разширите възможностите на магазина, като добавите нова функционалност, ако е необходимо.

Запълване със стоки и съдържание

Следващата стъпка след стартирането и конфигурирането на техническата част е попълването на онлайн магазина със стоки. Тази задача може да бъде решена чрез ръчни и полуавтоматични методи, което улеснява попълването чрез импортиране на данни в xls файла или чрез синхронизиране с 1С системата. Изборът на една или друга опция зависи от броя на продуктите в каталога – ако планирате да добавите няколко десетки или малко повече от сто продукта, е напълно възможно да направите всичко ръчно. Ако количеството на стоките е стотици и хиляди единици, определено е необходимо да се използват полуавтоматични методи, което значително спестява време.

В допълнение към продуктовия каталог, трябва да има и други страници на сайта – например, информация за плащане и доставка, гаранции за обмяна и връщане, форма за обратна връзка и т.н. Също така добавянето на раздел или блог е много добро по отношение на привличането на посетители от търсачките. Такива редовно ще публикуват статии и други материали, които са интересни за потенциалната аудитория от клиенти и допринасят за растежа на трафика. Работата със съдържанието е един от важните компоненти на интегрирания интернет маркетинг.

Привличане на купувачи

Невъзможно е да се получи добро ниво на продажби, само ако вие и няколко от вашите приятели знаете за вашия онлайн магазин. Колкото повече целеви посетители можете да привлечете към сайта, толкова повече ще бъдат продажбите и толкова по-висока ще бъде печалбата. Особено ако някои от тях станат постоянни клиенти, които ще правят повторни покупки. За да привлекат клиенти към уебсайта на онлайн магазина, се използват различни методи за интернет маркетинг. Сред тях са основните за търсачката и контекстната реклама. Във всеки случай тяхната ефективност ще се различава в зависимост от предмета и целевия регион, така че е необходимо да се тестват и анализират резултатите, за да се определят най-печелившите области на работа.

Всъщност самият онлайн магазин може да бъде отворен почти през уикенда, но неговото популяризиране отнема много време. Например, SEO-промоцията и маркетингът на съдържание са дългосрочни стратегии, ефектът от които става забележим само няколко месеца след началото на работата. Но ако искате да получите бързи продажби – контекстната реклама е перфектна, което ви позволява да привлечете първите посетители в рамките на ден-два след стартирането на кампанията.

Анализи и тестване

Възможността за точно проследяване на действията на потребителите на сайта и ефективността на привличането на клиенти, чрез различни канали е едно от най-значимите предимства на електронната търговия. След като сте отворили онлайн магазин и сте започнали да продавате, трябва да свържете аналитични системи, да провеждате редовен мониторинг въз основа на установени показатели и да тествате различни промени в сайта, за да увеличите конверсията и да се върнете в онлайн магазина в търговски смисъл.

Какво може да бъде тествано? Например, промяна на дизайна на страница от продукт или каталог; появата на отделни графични елементи или поставянето на текстове, външния вид и функционалността на кошницата, както и много други компоненти на уебсайта, които могат да повлияят на преобразуването и поведението на потребителя. Възможно е една привидно малка промяна да ви помогне значително да увеличите продажбите.

Един от най-важните показатели е процентът на отказите на страниците и процентът на конвертиране по каналите за трафик, поради което е необходимо да се работи за тяхното постоянно подобряване. Проследяването реакцията на посетителите на такива промени, позволява да получите проверена информация за това, което работи и какво не, и да сравните ефективността на различните въведени промени.

По нататъшно развитие на онлайн магазина

За да организирате печеливш бизнес в областта на електронната търговия, трябва постоянно да се ангажирате с неговото развитие и оптимизиране на бизнес процесите. Отварянето на онлайн магазин е само първата стъпка в едно дълго пътуване на предприемачество. За да станете един от лидерите, трябва да сте подготвени за рискове и нестандартните стъпки. Това е именно по-нататъшното развитие на онлайн магазина като бизнес.

Накратко, вашата задача трябва да е насочена към създаване на лоялна аудитория на клиентите, непрекъснатото развитие и обслужването на клиентите, анализ на конкурентите, тестване и внедряване на нови идеи, както и движението към изграждане на доверителни отношения с клиентите. Да, това е трудно и дълго, но резултатът приятно ще ви изненада и ще ви помогне да отидете далеч.

Докато се развива, електронната търговия постепенно започва да изтласква класически офлайн магазини от много ниши, което не е изненадващо. Хората купуват онлайн не само защото там обикновено е по-евтино. Основната мотивация – да пазарувате онлайн е много по-удобна, защото може да направите поръчка от любимото си устройство навсякъде и по всяко време.

Като предприемач, вашата задача не е да мислите дали да отворите онлайн магазин. Започнете да работите точно сега, за да не пропуснете момента, в който да заемете своята ниша с малка инвестиция на време и пари, отделени от конкурентите. Това е печелившо и обещаващо, а ако имате съмнения или въпроси – свържете се със специалистите за изработка на сайт от elenkov.net и те ще отговорят на всички ваши въпроси.